Obavijesti

News

Komentari 50

Majka je u suzama: Moj Luka je umro od izljeva krvi u mozak...

Majka je u suzama: Moj Luka je umro od izljeva krvi u mozak...
1

Tijelo 13-godišnjeg Luke Milinkovića iz Novog Sada pronašli su kupači kako pluta u moru na otoku Braču, gdje je s obitelji bio na ljetovanju. Stigli su nalazi obdukcije. Lukina majka je neutješna...

VIDEO

Moj Luka je, tvrde liječnici, imao izljev krvi u mozak. Zbog toga je izgubio svijest i potonuo. On se rodio na otoku, plivao je od druge godine u Dunavu, u oceanu, moru... Aktivan je sportaš, stalno je vrijeme provodio na košu, biciklu. Svakog mjeseca je imao redovne preglede. Zašto on? Ne mogu vjerovati da mojeg djeteta više nema, kazala je za Večernje novosti Jelena, majka Luke Milinkovića (13), čije su mrtvo tijelo u subotu pronašli kupači u moru na otoku Braču

Podsjetimo, dječak, čiji je otac legendarni argentinski odbojkaš Markos Milinković, s obitelji je bio na ljetovanju u Hrvatskoj. Prvog dana, nakon što je s prijateljima bio u kajaku, otišao je na ronjenje. Ubrzo je jedan od turista primijetio tijelo kako pluta. Luku su izvukli iz mora, ali nije mu bilo spasa. Tragedija se dogodila na plaži Postire, u uvali Mala Lozna.

- Mi smo bili na dječjoj plaži - govori u suzama neutješna Jelena.

- Sjedili smo, gledali u malu djecu. Luka je s prijateljima iz razreda otišao kajakom. Javio mi se, kao i uvijek. Inače, sam ide u školu, sam ide na treninge odbojke. Kako pišu Večernje novosti, Lukina majka je teško pronalazila riječi.

Njezin sin se bavio sportom cijelog života, baš poput svog oca, odbojkaša Markosa Milinkovića.

- Jak, energičan, pun života, takav je bio Luka, koji je trenirao odbojku u odbojkaškom klubu 'Vojvodina'. Njegovi najbliži, prijatelji i rodbina, svi su došli u Hrvatsku - kaže Jelena kojoj nije jasno što se dogodilo.

- To je mirno more, uvala - očajna je Jelena i dodaje: 'Sad moramo čekati zbog procedure iz ambasade. Ne idem kući bez njega, bez mojeg djeteta'.

Lukin otac Markos živi u Argentini, gdje je i bio kad je čuo za tragediju. Odmah je krenuo za Hrvatsku.

Vijest o nesreći malog Luke odjeknula je poput bombe i šokirala sve koji su ga poznavali.

U njegovom odbojkaškom klubu i školi još ne vjeruju da je Luka, izuzetno spretan, visok i jak, kako ga opisuju, preminuo.

Nikola Salatić i Nikola Marić, generalni i sportski direktori odbojkaškog kluba 'Vojvodina', nisu skrivali očaj.

- Luka je lani počeo trenirati kod nas na poziciji primača, a ove godine je trebao postati član juniorske ekipe. Otac mu je poznati odbojkaš i Luka je imao gene, bio istinski talentiran i naš klub je u perspektivi računao na njega. Zaista, ne možemo vjerovati da ga više nema - rekao je vidno potresen Nikola Marić za Večernje novosti.

-

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature