Obavijesti

News

Komentari 117

Majka preminule Laure Stelio: 'Što je šest godina za smrt dvoje ljudi? To nije nikakva kazna'

Majka preminule Laure Stelio: 'Što je šest godina za smrt dvoje ljudi? To nije nikakva kazna'
7

Vrhovni sud preinačio je presudu u dijelu o kazni te Kameničkom povisio za godinu i pol na šest godina zatvora. Time je presuda postala pravomoćna...

VIDEO

Šta da kažem, šokirana sam? Šta je to šest godina za usmrtit dvoje ljudi? Moj život se završio, ja života više nemam, jedva je govorila Žana Stelio, majka Laure Stelio (22), koju je usmrtio Marin Kamenički (22). Uz Lauru, u prometnoj nesreći koju je skrivio poginula je još jedna žena, Nadica Hoflinger (65), a Damir Babić Alagić (60) teško je ozlijeđen i još se liječi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

nesreća 00:59

Žana Stelio nadala se da će Vrhovni sud popraviti gorčinu koju su obitelji osjećale nakon nepravomoćne presude Županijskog suda u Zagrebu kojom je Kamenički dobio četiri i pol godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u zagrebačkoj Ilici 23. kolovoza 2018. godine. 

Kameničkom 6 godina zatvora: Autom jurio Ilicom 195 km/h i skrivio smrt Laure (22) i Nadice
Kameničkom 6 godina zatvora: Autom  jurio Ilicom 195 km/h i skrivio smrt Laure (22) i Nadice

Vrhovni sud preinačio je presudu u dijelu o kazni te mu je povisio za godinu i pol na šest godina zatvora. Time je presuda postala pravomoćna. Odredili su mu i obvezni istražni zatvor koji se određuje po službenoj dužnosti kad je kazna pet godina zatvora ili više. 

- To nije nikakva kazna jer to nije bila obična saobraćajka. On je svjesno sjeo u auto s drugom osobom i uništio je te uzeo još jedan život. Svjesno je vozio 200 km/h u naselju. Svjesno je nagazio toliko u najprometnijoj zagrebačkoj ulici - uzbuđeno je govorila.

Tea, kćer poginule Nadice Hoflinger, bila je na putu kad smo je kontaktirali i nije znala za presudu. Naježila se nakon što je čula da mu je kazna povišena te da se mora javiti u zatvor čim primi presudu.

- I to je nešto, da ne živi sljedećih ne znam koliko godina kao da se ništa nije desilo - jedino je što je pod dojmom emocija uspjela komentirati.

Vještačenje gotovo: Kamenički vozio 195 km/h, dvoje poginulo
Vještačenje gotovo: Kamenički vozio 195 km/h, dvoje poginulo

I Željka Martić, Nadičina sestra, bila je pomiješanih emocija. Njihov odvjetnik se također žalio na presudu.

- U prvi mah nisam ni mislila na žalbu jer ne znam što se uopće može postići s tim. Odvjetnik je sugerirao da se žalimo kako ne bi ispalo da smo zadovoljni presudom. Teško mi je reći jesam li sad zadovoljna. Bar znamo da će sad početi služiti tu kaznu. Teže mi je bilo danas sve čitati nego slušati izricanje prvostupanjske presude - iskrena je Željka. Priznaje da ih je iznenadila brzina obje odluke.

Damir Babić Alagić, koji je od nesreće teški invalid, nije želio ništa komentirati.

Kao i dosad, izjave nisu željeli davati ni branitelji Kameničkog, Ivan Stanić i Nikola Mandić. Na nepravomoćnu presudu nisu se žalili. Neslužbeno doznajemo da će Kamenički postupiti po zakonu te se javiti u Remetinec čim primi presudu.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke