Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
78 komentara

Makarska: Pacijent je zatajio da mu unuk možda ima koronu

Tek kad su pacijenta prevozili u Split, rekao im je da je bio u kontaktu s unukom kojem je uzet bris. Jutros oko osam sati utvrdilo se da je unuk pozitivan, kao i njegova majka. Cijeli tim Hitne pomoći sad se testira

78 komentara

U makarski Dom zdravlja kasno sinoć došao je pacijent s dišnim problemima. Medicinskom osoblju nije rekao da njegov unuk možda ima korona virus. Zbog toga je danas cijeli tim hitne pomoći izoliran. Kronologiju događaja iznio nam je Mate Kasalo, voditelj makarske Hitne službe:

- Sinoć oko 22:30 pacijent (70) zatražio je našu pomoć zbog otežanog disanja. Od ranije je kronični bolesnik, ima bolesti pluća i srca. U kratkoj anamnezi svima postavljamo pitanja imaju li drugih smetnji i jesu li imali rizične kontakte, jesu li bili negdje vani i slično. Sve je to negirao iako smo ga više puta pitali. Nakon terapije koju smo mu dali, stanje mu nije bilo bolje. Dežurni liječnik je odlučio da ga treba poslati u KBC Split. Tada je, u vožnji, medicinskoj sestri priznao da je bio u kontaktu sa svojim unukom kojem je rađen bris - govori Kasalo.

Jutros oko osam sati makarska hitna pomoć primila je informaciju da je unuk pozitivan kao i njegova majka. U ovim trenutcima čitavi tim koji je bio dežuran čeka da se provedu testovi da saznaju jesu li zaraženi.

- I sad zamislite, od kolege žena je trudna. Dva tjedna im sada nema nigdje. I ostali članovi hitne imaju obitelji s kojima su od sinoć bili. Apeliramo po tko zna koji put da pacijenti ne prešućuju da su kontakti oboljelih. Mi ćemo im svakako pružiti pomoć - poručuje Kasalo. Makarska hitna dobro je organizirana, rade po 24 sata, tako da se svako tri dana timovi izmjenjuju, a imali su i tim u pričuvi. Odmah sinoć nakon dojave dezinficirane su sve prostorije - rekao je. 

Voditelja službe upitali smo i kako stoje sa zaštitnom opremom na što nam je odgovorio da im pomaže Crveni križ.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message