Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
142 komentara

Pratite UŽIVO kako na svijet dolaze ptići Malene i Klepetana

Iz jednog od jaja koje je izlegla Malena danas se izlegao ptić. Malih roda bit će još jer roda slomljenog krila ove je godine izlegla sedam jaja. Malena je dosad othranila 59 mladih roda...

Foto: 24sata.hr
142 komentara

Mjesec dana nakon što se, uz dvotjedno kašnjenje, Klepetan vratio svojoj malenoj, iz Slavonskog Broda tiže još dobrih vijesti. Najpoznatiji par roda dobio je svog prvog potomka ove godine. 

POGLEDAJTE VIDEO

Iz jednog od jaja koje je izlegla Malena danas se izlegao ptić. Malih roda bit će još jer roda slomljenog krila ove je godine izlegla sedam jaja. 

Malena je dosad othranila 59 mladih roda, samo s Klepetanom 54 ptića.

Stjepan Vokić koji se već godinama brine za Malenu kaže da je zabrinut jer ove bi godine u gnijezdu moglo biti više mladih ptića koji će se teško prehraniti budući da u blizini nema hrane za njih.

- Najvjerojatnije će doći do guranja u gnijezdu, jači ptići će izbaciti najslabijeg, morat ću paziti ako se to dogodi da i njemu pomognem - rekao je Stjepan dodavši kako je na izmaku mogućnosti da financira troškove skrbi oko Malene.Svi koji žele pomoći mogu Stjepanu uplatiti novac U Privrednoj banci Zagreb na broj računa IBAN:HR3423400093103869346   

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message