News

Komentari 0

Mali: Vojni konvoj je upao u zasjedu, 15 vojnika poginulo

Mali: Vojni konvoj je upao u zasjedu, 15 vojnika poginulo

Najmanje 15 vojnika je ubijeno, a brojni drugi su ranjeni u zasjedi u koju je vojni konvoj upao u četvrtak u središnjem Maliju, dok je broj smrtno stradalih u sličnom napadu koji dogodio u Burkini Faso porastao na 80

Prilikom prolaska konvoja eksplodirala je auto bomba, nakon čega je uslijedila snažna pucnjava. U tijeku su pokušaji evakuacije ranjenika, objavila je malijska vojska na Twitteru.

To je posljednji u nizu napada u pograničnom području između Malija, Nigera i Burkine Faso, dijelu regije Sahel u zapadnoj Africi, koje je zbog širenja islamističkih militanata dijelom van kontrole vlasti.

Unatoč prisutnosti tisuća UN-ovih, regionalnih i zapadnih vojnih i mirovnih snaga, u napadima posljednjih godina ubijene su tisuće civila, dok su milijuni prisiljeni na bijeg. Ranije ovog mjeseca, više od 50 ljudi ubijeno je kada su islamisti upali u tri sela u središnjem Maliju.

Broj poginulih u napadu u Burkini Faso porastao na 80

U srijedu su militanti pak napali civilni konvoj na sjeveru Burkine Faso, a Reuters je odvojeno izvijestio da je broj poginulih u tom napadu porastao na 80.

Civilni konvoj je pratila vojna policija, a napad se dogodio u blizini grada Arbinde, pri čemu je ubijeno 59 civila, šest policijskih službenika i 15 vojnih policajaca, objavile su u četvrtak tamošnja vlada i vojska, koje su u srijedu iznijele početnu brojku o 47 poginulih.

Sigurnosne snage izvijestile su da je u napadu ubijeno i 80 militanata.

Najčitaniji članci