Obavijesti

News

Maltretirali maloljetnika u Puli, puštaju ih na slobodu uz mjere opreza: Ispitani su pred sudom

Maltretirali maloljetnika u Puli, puštaju ih na slobodu uz mjere opreza:  Ispitani su pred sudom

Postoji osnovana sumnja da je sedam maloljetnika 18. rujna 2023. u Puli počinilo više kaznenih djela na štetu dvije maloljetne žrtve kaznenog djela, pišu iz Općinskog državnog odvjetništva...

VIDEO

Ovih dana hrvatsku javnost šokirala je snimka maltretiranja maloljetnika u Puli. Na snimci koja se proširila društvenim mrežama može se vidjeti šamaranje maloljetnika od strane nekolicine mladića. Dok se to događalo, neki su snimali, a neki samo promatrali...  

Policija ih je kasnije uhitila.

Slučaj je, osim policiji, prijavljen i uredu pravobraniteljice za djecu.

- Postupat ćemo tako da zatražimo izvješća o poduzetim mjerama od tijela koja su nadležna za postupanje. Dakle, od policije do centra za socijalnu skrb i vidjet ćemo da li će postupati državno odvjetništvo i na kraju sud za mladež ako se utvrde elementi kaznenog djela- kazala je Sanja Vladović, savjetnica pravobraniteljice za djecu.

Napadači koji su u centru Pule tukli maloljetnika, napali još jednog mladića: Svi su uhićeni
Napadači koji su u centru Pule tukli maloljetnika, napali još jednog mladića: Svi su uhićeni

O slučaju se sad oglasilo i Općinsko državno odvjetništvo u Puli. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 21. rujna 2023., nakon što je Policijska postaja Pula-Pola podnijela kaznenu prijavu prema sedam uhićenih maloljetnika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Puli-Pola prijedlog da se provede prvo ispitivanje dvoje uhićenih maloljetnika zbog postojanja osnovane sumnje da je prvi maloljetnik počinio jedno kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavka 2. Kaznenog zakona, a da su oba maloljetnika počinila dva kaznena djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavka 2. KZ-a, dva kaznena djela tjelesne ozljede iz članka 117. stavka 1. i 2. KZ-a, i dva kaznena djela nasilničkog ponašanja iz članka 323.a KZ-a.

Policija uhitila mladiće koji su u središtu Pule napali vršnjaka
Policija uhitila mladiće koji su u središtu Pule napali vršnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 22. rujna 2023. podnijelo sucu za mladež Općinskog suda u Puli-Pola prijedlog da se provede ispitivanje trećeg uhićenog maloljetnika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela povede djetetovih prava iz članka 177. stavka 2. KZ-a, jedno kazneno djelo tjelesne ozljede iz članka 117. stavka 1. i 2. KZ-a, i dva kaznena djela nasilničkog ponašanja iz članka 323.a KZ-a.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 22. rujna 2023. naložilo da se troje maloljetnika, koji su uhićeni zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili dva kaznena djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavka 2. KZ-a i dva kaznena djela nasilničkog ponašanja iz članka 323.a KZ-a, te maloljetnik koji je uhićen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio jedno kazneno djelo povrede privatnosti djeteta iz članka 178. stavka 2. KZ-a te dva kaznena djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavka 2. KZ-a i dva kaznena djela nasilničkog ponašanja iz članka 323.a KZ-a, puste na slobodu jer ne postoje zakonom propisane pretpostavke za predlaganje istražnog zatvora i određivanje mjera opreza.

Policija istražuje šokantnu snimku vršnjačkog nasilja u Puli
Policija istražuje šokantnu snimku vršnjačkog nasilja u Puli

Postoji osnovana sumnja da je sedam maloljetnika 18. rujna 2023. u Puli počinilo više kaznenih djela na štetu dvije maloljetne žrtve kaznenog djela. 

Županijski sud u Puli-Pola je 21. rujna 2023., proveo ispitivanje dvoje maloljetnih počinitelja kaznenih djela te je istoga dana prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i donio rješenje kojim je prema maloljetnicima odredio mjere opreza zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom. 

Općinski sud u Puli-Pola je 22. rujna 2023., proveo ispitivanje maloljetnog počinitelja kaznenog djela te je istoga dana prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i donio rješenje kojim je prema maloljetniku odredio mjere opreza zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...