Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

"Mama se nije pomirila s tim da sam kandidat na izborima"

LOKALNI IZBORI 2017.: U politiku se uključio prije svega tri mjeseca. Nema iskustva, kao ni novaca za kampanju. Do tada je radio razne studentske poslove, od skladišta do prodaje

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
9 komentara

Prije četiri mjeseca preko student servisa radio je na blagajni u Mc'Donaldsu, a danas se kao nezavisan kandidat bori za gradonačelnika Velike Gorice. Karlo Milinković (23) student je ekonomije u Rijeci, a  na nagovor kolega i prijatelja odlučio je zastupati interese mladih u gradu. 

- Kao i moji prijatelji, ni ja nisam izašao na prošle izbore. Izlaznost je u mom gradu oduvijek mala. Svojim satiričkim pristupom želim mladima približiti politiku kako bi napokon izašli na izbore - rekao je. 

Kampanju pod sloganom #odradimotozajedno vodi preko Facebooka jer nema novaca za predizborne reklame kao njegovi stranački protukandidati. 

- Budžet mi je 0 kuna što znači da na oglasnoj ploči ne bi mogao biti ni minute - kaže nam Karlo kroz smijeh. Na Facebooku ima nešto manje od tisuću "lajkova", a za kandidaturu je uspio prikupiti više od 1500 potpisa. Svjestan je da tako neće privući umirovljenike jer većina njih nema otvorene profile, ali ništa mu drugo ne preostaje.

Foto: Calimero Sport

- Stariji ljudi me većinom pljuju. Govore kako sam premlad i 'balav' da bi vodio tako velik grad. To mi govori i mama. Još uvijek se nije pomirila s tim da sam kandidat - priča. Dodaje kako se s njom djelomično i slaže, ali smatra da su njegove glavne prednosti mladost, volja, perspektiva i želja za promjenom. 

- Jedna od mjera koju bih uveo je pomoć starima i nemoćnima. Zaposlio bi studente koji bi im pomagali u kući, vozili ih doktorima i šetali im ljubimce. Pola mjesečne plaće, oko 8000 kuna donirao bih u humanitarne svrhe - kaže. Govori kako mu je to i više nego dovoljno jer još uvijek živi s roditeljima. 

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Kao prioritet kampanje naglašava ideju o uređenju lokalnog zapuštenog jezera Čiće. 

- Tamo bi otvorio noćne klubove, kafiće. Preko ljeta organizirali bi se tulumi za mlade. Pretvorio bi ga u sportsko-rekreativni centar - objašnjava. 

Karlo u budućnosti želi osnovati stranku mladih. Ako na ovim izborima ne postane gradonačelnik, sa sigurnošću nam je potvrdio da će ponovno pokušati i za četiri godine. 

S prijateljem Dackom, Karlo zvan Šljem, prije pet godina snimio je dvije parodije na narodnjake. Crna mačka i Noć Je Kasno Je do danas je pogledalo više od 20.000 ljudi. Snimili su i pjesmu o ZET-u. Karlo kaže da je zbog tih "hitova" poznat među svojom generacijom. 

Satira je glavno oružje koje koristi da bi se približio sugrađanima. Facebook mu je pun montiranih forografija s Trumpom, Kolindom, Plenkovićem i Putinom. 

Foto: Calimero Sport


 
 

Tema: Lokalni izbori 2017.

Možda vas zanima i ovo:
Message