Obavijesti

News

Komentari 244

Mamići slučajno 'pali': Igrači 'otvorili dušu' istražiteljima

Mamići  slučajno 'pali': Igrači 'otvorili dušu' istražiteljima
1

Sve o čemu su drugi nagađali, a nogometaši javno šutjeli, otkrili su istražiteljima i tako svojeg šefa Zdravka Mamića predali u ralje zakona. Gazda je 'zabrinut'...

VIDEO

Više od 20 nogometaša zaslužni su za produžetak i nadopunu istrage Zdravka Mamića koja se proširila i na njegova sina Marija, Damira Vrbanovića te istarske poduzetnike Sandra Stipančića i Igora Krote.

“Otvorili su dušu”, doznajemo, DORH-u i Uskoku te pomno opisali tijek novca za njihove transfere. Ipak, ključnu ulogu odigrale su poreznici u SAD-u i Velikoj Britaniji, preko kojih je PNUSKOK ušao u krvotok transfera te prebrojao sva krvna zrnca off shore tvrtki. A navodno su im dokazi toliko jaki da će ih teško pobiti i Mamićevi odvjetnici. Istragu će proširiti.

Mamiće je prvi puta u srpnju u pritvor stavio poreznik Milan Pernar koji je mahnito trošio novac koji nije mogao zaraditi plaćom. “Zarađivao” ga je tako što je Mamićima, prema sumnjama Uskoka, opraštao milijunske poreze.

Otkud Pernaru novac za skupa putovanja i “igračke” bila je, doznajemo, prva iskra koja je nagnala PNUSKOK da ga istraži. Potom se priča raspetljala i dovela ih do Mamića. Pernarova kolegica je poslije svjedočila o susretima Mamića i Pernara te papirićima s iznosima, klimanju glava i rukovanjima. 

Nakon toga Uskok je teretio braću Mamić - Zdravka i Zorana - da su oštetili državni proračun za 12,2 milijuna kuna utajivši porez, a Dinamo za najmanje 117 milijuna kuna. S milijunskim jamčevinama našli su se na slobodi. Taman kad se bura oko njih stišala, Mamića su, doznajemo, otkucali njegovi nogometaši. Lista je podugačka, a svi njihovi navodi vodili su u istom smjeru - prema najmanje pet off shore tvrtki koje drži istarski dvojac Sandro Stipančić i Igor Krota. 

Riječ je o transferima od 2004. do danas, koji su kolali tvrtkama od Švicarske, Velike Britanije, Latinske Amerike, Malezije pa sve do Hong Konga. S obzirom na to da su svjetske nogometne face poput Platinija i Blattera pod istražiteljskim lupama, Amerikanci su rado pomogli našim službama u raspetljavanju slučaja Mamić. Privedena petorka sumnjiči se da je na ovaj način iz Dinama izvukla desetke milijuna kuna i utajila oko 78 milijuna kuna poreza. 

Igor Krota, doznajemo, sav teret prebacuje na poslovnog partnera.

Krota za sve okrivio partnera

Na ispitivanju u Uskoku branio se tvrdeći kako je potpuno šokiran optužbama, a pogotovo iznosima za koje se tereti. Rekao je kako je sa Sandrom Stipančićem imao nekoliko zajedničkih tvrtki te da nije imao pojma što je sve njegov partner radio i potpisivao.

Zdravkov sin Mario Mamić, kao i izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović, branili su se pred istražiteljima tvrdeći da nemaju veze ni s čim za što ih prozivaju.

Sva petorica imat će težak zadatak po pitanju obrane jer se Uskok, doznajemo, oboružao čvrstim dokazima i buntevima spisa. Petorka će morati “srušiti” tvrdnje istražitelja američkih i britanskih poreznih službi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 244
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao