News

Komentari 273

‘Manijak je zavodio moju kćer (13), nitko mu ne može ništa’

Otac djevojčice (13) pročitao je poruke koje je muškarac (41) slao njegovoj kćeri i prijavio ga policiji. Muškarac, koji nam se nije javljao na telefon, nakon toga je uklonio profil s Facebooka

Šta radiš? Ja na poslu... Čekao da se ti probudiš pa da malo tipkamo. Jel ti dosađujem?... Moram priznati da sam baš sretan... jako si mi uljepšala život kad sam onaj dan skužio da si to ti na igralištu, pisao je muškarac (41) s područja središnje Hrvatske 13-godišnjakinji.
Djevojčicu je upoznao ispred zgrade, gdje se igrala s nekoliko prijateljica. Prišao im je i počeo razgovarati s njima, a onda je djevojčicu pronašao na Facebook messengeru i dodao njezin kontakt.

Ne sluteći ništa loše, djevojčica ga je prihvatila te su se počeli dopisivati. Njihova komunikacija uglavnom se svodila na njegovo ispitivanje gdje je curica, s kim je i što radi te na nagovaranja kad i gdje će je moći vidjeti.

- Jesi imala frendića koji te tako cijenio i volio? ...E vidiš, bez obzira koliko smo mi razlika u godinama, ali ja te jednostavno obožavam. Jel ti drago zbog toga? - pisao joj je muškarac. U jednom trenutku poslao joj je nekoliko fotografija svog lica s posla uz napomenu da su samo za nju i njezinu prijateljicu te da ih ne pokazuje nikome drugome.

- E sutra dolazim u 9 navečer s posla. Hoćeš biti vani? Ti i tvoja prijateljica? A možeš samo i ti? Imam poklon za tebe/vas... Nešto slatko - obećavao je djevojčici.

Poruke je vidio njezin otac i dao mu do znanja da ih je pročitao te sve prijavio policiji. Muškarac, koji nam se nije javljao na telefon, nakon toga je uklonio profil s Facebooka. U policijskoj upravi koja je zaprimila prijavu potvrdili su nam da su s muškarcem obavili obavijesni razgovor te da su sva saznanja proslijedili Državnom odvjetništvu.

- Neslužbeno su mi rekli da mu ne mogu ništa jer joj nije slao svoje eksplicitne fotografije niti je od nje tražio da mu šalje fotografije, a sama komunikacija, iako je vidljivo u kojem smjeru ide, nije kazneno djelo - izjavila je ogorčena majka njezine prijateljice, također 13-godišnjakinje, koju muškarac spominje u porukama. Želi upozoriti roditelje da bolje pripaze na to što im djeca rade na internetu te smatra da djeci treba objasniti da takva komunikacija nije primjerena.

Najčitaniji članci