Obavijesti

News

Komentari 165

Maras: "Marić je lagao cijelo vrijeme, znao je za Agrokor!"

Maras: "Marić je lagao cijelo vrijeme, znao je za Agrokor!"
1

Iz izvještaja Vijeća za financijsku stabilnost iz 2016. u kojem se ministra financija upozorava na problem Agrokora. Sada vidite zašto HDZ ne želi da se o tome raspravlja. Agrokor je jednako HDZ, rekao je Maras

VIDEO

Slučaj Agrokor ponovno je tema koja se otvorila u Saboru. SDP je od parlamenta zatražio brzu reakciju jer, kaže, vidimo da se HDZ svim silama trudi obustaviti rad povjerenstva i sakriti informacije od javnosti.

Gordan Maras (SDP) izvijestio je kako je premijer Plenković izjavio kako će povjerenstvo prestati te da se rasprava o toj temi može voditi pred bilo kojim tijelom.  

- Predlažem mu da raspravu vode na Predsjedništvu HDZ-a - poručio je. 

Maras je napomenuo kako javnost želi da se rasprava o ovoj temi vodi u Saboru te da ne žele maglu koju im daju Andrej Plenković i HDZ.  

- Napravili su manevar i žele uz pomoć DORH-a zaustaviti rad povjerenstva. Pitam DORH jeli problem da povjerenstvo istraži tko je pisao Lex Agrokor, te kredit koji je HBOR dao koncernu dva mjeseca prije nego je zapao u probleme i kada je ministar financija Zdravko Marić govorio da je sve u redu. Iz izvještaja Vijeća za financijsku stabilnost iz 2016. u kojem se ministra financija upozorava na problem Agrokora. Ministar je tijekom 2016.  obaviješten o problemu Agrokora, lagao nas je cijelo vrijeme i sada vidite zašto HDZ ne želi da se o tome raspravlja. Agrokor je jednako HDZ - rekao je Maras.  

Grmoja: Ako želite pokopati ovo neželjeno čedo recite nam

Nikola Grmoja (Most) također je ustvrdio da se rad povjerenstva opstruira od strane HDZ-a i da nema političke volje da povjerenstvo istraži sve okolnosti, ali i sve političare i njihovu odgovornost u slučaju Agrokor.

- Ako želite pokopati ovo neželjeno čedo recite nam, a mi ćemo naći druge načine kako ćemo se boriti za istinu. Nemojte nas vuči za nos - poručio je Grmoja. 

Podsjetio je da je HDZ šest mjeseci zavlačio javnost s osnivanjem povjerenstva te da su znali, ali i da su svi očekivali policijsku akciju Agrokor. 

Bačić: SDP je u sukobu sa zdravim razumom

Branko Bačić (HDZ) uzvratio je SDP-ovcu da oni nisu u sukobu s HDZ-om nego sa zdravim razumom.

- HDZ ne brani nikoga nego štiti zakon i kazneni postupak. Nećete nas preplašiti - poručio je Bačić.  

HNS: Povjerenstvo nakon 10 dana mora prestati s radom

Milorad Batinić poručio je da je HNS oduvijek poštivao zakone, a to će ističe činiti i u budućnosti. 

- Nismo skloni populizmu. HNS nema problem s povjerenstvom, ali želimo u ovoj državi vladavinu prava. Bili smo ucijenjeni da podržimo  osnivanje povjerenstva radi izbora ustavnih sudaca - kazao je.  

Batinić je napomenuo da su mu pravnici rekli kako "preostaje još deset dana da istraga bude na tragu zakona".  

- Pozivam predsjednika povjerenstva da hitno sazove sjednicu i da deset dana intenzivno rade jer nakon toga povjerenstvo mora prestati s radom. Nama je neprihvatljiv paralelizam koji se želi nametnuti s ovim povjerenstvom - zaključio je Batinić. 

Maras: Nije gospodine Bačiću, HDZ zakon u Hrvatskoj

Gordan Maras (SDP) odgovorio je Branku Bačiću (HDZ). Ustvrdio je da ga je Bačić uvrijedio na neviđen i agresivan način. 

- Rekao je da nemam veze sa zdravim razumom, a nakon toga je izjednačio HDZ sa zakonom. Nije gospodine Bačiću, HDZ zakon u Hrvatskoj. Rekao je i da ova većina neće dati Miljeniću i Marasu da rade. Molim vas potpredsjedniče, zaštitite zastupnike od ovakvih nasrtaja - apelirao je Maras na predsjedavajućeg Željka Reinera. 

Predsjedavajući je pak SDP-ovca upozoravao da mu je isteklo vrijeme za raspravu, no Maras je ustrajao izreći do kraja sve što misli. Marasu je zaradio opomenu.

Aleksić: O stvarima koje zanimaju ljude raspravlja se kasno navečer

Goran Aleksić (Živi zid-Snaga) stanku je iskoristio kako bi upozorio na demokratsku farsu u Saboru. Smeta da što se važni zakoni koji interesiraju građane u Saboru raspravljaju u kasnim noćnim satima. Napomenuo je da je u četvrtak kao sedma točka dnevnog reda dopune Zakona o zaštiti potrošača koji se tiče preko 100.000 obitelji. Naveo je da se tim zakonom rješava pitanje prekida zastare za privatne sudske procese koji s naslanjaju na kolektivne sudske procese. I drugo, riješilo bi se van sudsko vraćanje preplaćenih iznosa kamata za preko stotinu tisuća građana koji su oštećeni nezakonitim poslovanjem banaka. 
Aleksić je podsjetio da je taj zakon dobio potporu većine zastupnika, a na raspravu će doći kasno.  

- Mislim da je namjerno tako zato što je Vlada dala negativno mišljenje o zakonu. Pozivam predsjednika Sabora i klub HDZ-a da tu točku premjeste što je moguće više, ako je moguće na drugo mjesto. Ako ostane ta točka kao sedma, pozivam zastupnike da ne sudjeluju u raspravama sve do te sedme točke, da ne uzimaju stanke i tako omoguće da taj zakon dođe što prije na dnevni red i da ne bude u kasnim noćnim satima - apelirao je Aleksić.

Pozvao je zastupnike da ubuduće ne sudjeluju raspravama o manje bitnim zakonima te da na takav način doprinesu da bitni zakoni dođu na dnevni red u vrijeme dok još sunce sja.

'Majkama njegovateljicama treba pomoći'

Irena Petrijevčanin Vuksanović (HDZ) jutros je s problemima i zahtjevima majki njegovateljica upoznala predsjednika kluba Branka Bačića koji se složio da majkama treba pomoći. Izvijestila je kako će majke njegovateljice u ime kluba HDZ-a idući tjedan primiti u Saboru te će na tom sastanmku vidjeti u kojem smjeru idu njihove težnje. 

- Gledat ćemo da im izađemo u susret koliko je moguće u okviru izmjena Zakona o socijalnoj skrbi - kazala je Petrijevčanin Vuksanović. 

Napomenula je da će konačnu riječ u svemu odnosno o smjeru u kojem će se ići sa izmjenama zakona imati resorno ministarstvio na čelu s ministricom Nadom Murganić. 

- Razgovarala sam s ministricom Murgaić. Rekla je da će u okviru sljedećih izmjena zakona vodit računa o tome. Nije precizirala kada će se to dogoditi već je samo poručila da će o tome voditi brigu - kazala je.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su