Obavijesti

News

Komentari 293

Maras: Trošimo tri puta manje od prethodne HDZ-ove Vlade

Maras: Trošimo tri puta manje od prethodne HDZ-ove Vlade
2

Ministar se ispričao zbog atmosfere koja se u javnosti stvorila zbog nabave novih auta. Rekao je da mu ne treba tri puta skuplji auto od onog kojeg vozi privatno

VIDEO

Objedinjena javna nabava daje rezultate, rekao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras gostujući u emisiji '60 minuta s Tihomirom Ladišićem' na 24sata TV-u

Na pitanje kako komentira izjavu Jadranke Kosor da su za vrijeme njezine Vlade ukinute kreditne kartice dužnosnicima, a da je ova Vlada tu odluku poništila, rekao je kako nije bitan način plaćanja već koliko se troši.

- Smiješno je ukinuti kartice pa plaćati gotovinom. Ta izjava nema smisla. Manje trošimo nego bivša Vlada. Neprimjereno je da ambasador plaća u gotovini ili da pilot službenog zrakoplova plaća gorivo gotovinom. I ja isto imam karticu, ali sam u dvije i pol godine potrošio svega nekoliko tisuća kuna - rekao je Maras.

Ladišić ga je potom pitao kako onda komentira rast deficita na 16 milijardi kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bitna stavka je ulazak u EU, samo članarina iznosi 4 milijarde kuna. Procjena je da je 10 milijardi kuna trošak ulaska u EU, zatim su tu kamate i mi de facto velik dio deficita trošimo na kamate. Nema niti gospodarskog rasta. Da smo nastavili trošiti kao HDZ deficit bi bio još veći.

Komentirao je i razrješenje pomoćnika ministra financija Branka Šegona:

- Šegon je razriješen iako nije upravljao privatnom firmom, odrekao se upravljačkih prava. Ovo je situacija koja nije prihvatljiva za dužnosnika Vlade.

O nabavci novih automobila:

Ovo je jedna nesmotrenost. Još jednom se mogu ispričati građanima zbog svega ovoga što se desilo ali namjere nije bilo. Posebno bih htio istaknuti da nemam potrebe se voziti u tri puta skupljem autu kada radim nego kada idem negdje privatno. Znači ja imam svoj auto, zadovoljan sam njegovom kvalitetom, on je prilagođen nekim mojim osobnim potrebama, imam dvoje djece pa je malo komotniji. Taj auto ne mogu voziti u službenim svrhama, ali auto ne može biti tri puta skuplji, nema potrebe. On može biti tu negdje, možda malo skuplji zbog potreba duljeg puta. 

Maras je rekao i kako i ostali u Vladi, što se tiče automobila, misle kao i on. Rekao je i da je Vlada svjesna krize i trenutka u kojem se nalazi te da će si zato članovi Vlade smanjiti plaće. 

O HBOR-u:

- Svi znaju moj stav već duži period, želim transparentnost HBOR-a. To je moj stav od početka, ja sam uporan. Znači da javno budu objavljeni korisnici kredita. To će biti ispunjeno, nema razloga da to tako ne bude jer ako u Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo (HAMAG) može biti, onda može biti i u HBOR-u.

Kako komentirate da dužnosnik nakon razrješenja dobiva plaću narednih 12 mjeseci?

- Većina dolazi na taj posao koji je ograničen vremenski i u poziciji su da štite javni interes. Ja želim da dužnosnici imaju određeni interes ispred osobnih i zato moraju imati neku sigurnost. Najlakše je ići niz dlaku nekome i sutra otići raditi kod njega.

Je li situacija sa županicom Martinom Lovrić Merzel naštetila SDP-u?

- Sve što je negativno šteti. Naštetilo je njoj samoj. No, mi imamo informacije zainteresirane osobe Jasmine Jovev kojoj muž radi u jednom mediju. Imamo njeno viđenje stvari. Nije spomenuto da je bila zaposlenica druge političke opcije. Zato bih pustio da se stvari odviju do kraja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 293
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina