Obavijesti

News

Komentari 46

Maras: U HDZ-u kukaju, izjava Plenkovića je 'shit of the year'

Maras: U HDZ-u kukaju, izjava Plenkovića je 'shit of the year'
3

Gordan Maras je rekao da pobjeda u Zagrebu govori da su Zagrepčani dobro odlučili i da žele promjene. Dodao je kako je ovaj rezultat velika obveza SDP-u da nastavi zajedno raditi na boljem Zagrebu

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras zahvalio je u srijedu svim biračima koji su izašli na predsjedničke izbore, ističući da je pobjeda Zorana Milanovića u Zagrebu pokazatelj da građani žele promjene jer nisu zadovoljni gradskom upravom.

Pogledajte video

Pokretanje videa ...

Maras je na konferenciji za novinare rekao kako je Milanovićeva pobjeda veliki poticaj da hrvatsko društvo i glavni grad krenu novim smjerom. 

 Naveo je da je u odnosu na prošle izbore, iako je izlaznost u Zagrebu bila manja, SDP-ov kandidat dobio 11.000 glasova više, dok je njegova protukandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović dobila 50.000 glasova manje.

Zagrepčani odlučili da žele promjene

 Naglasio je da je ključna podrška Milanoviću i po broju glasova i i po trendu koji se pokazao došla upravo iz Zagreba.

- Sve to govori da su Zagrepčani dobro odlučili i da žele promjene. Vidi se po ovim rezultatima da Zagrepčani nisu zadovoljni s vlasti i gradskom upravom koju trenutno imaju - ustvrdio je Maras.

 Dodao je kako je ovaj rezultat velika obveza SDP-u da nastavi zajedno raditi na boljem Zagrebu te da na lokalnim izborima za godinu i pol dana pokuša ponoviti ove rezultate te promjenom gradske politike vratiti dignitet Zagrebu.

 Maras očekuje punu suradnju i gradskih i državnih vlasti s novoizabranim predsjednikom Republike. "Očekujem da i premijer Plenković i gradonačelnik, kao dio vladajuće trgovačke koalicije, surađuju na kvalitetan način, ne na tvrd način kao što pokušava nerazumljivo reći Plenković", istaknuo je.

Plenkovića izjava "shit of the year"

 Za HDZ je komentirao da je "katastrofalan" te da se nije u stanju obračunati s kriminalom, "pa kukaju da nema ljudi gdje su oni na vlasti". Dodao je da je šteta da više nema Feral Tribunea i njihove rubrike Greatest shits jer bi ta izjava premijera Andreja Plenkovića po njemu bila "shit of the year".

 Nije želio komentirati je li poraz Grabar-Kitarović politički kraj Milana Bandića i hoće li ga se zbog toga HDZ odreći, dodavši da to treba upitati njih. "Ta vlast na državnoj razini funkcionira na sramotan način, pomoću žetončića u Saboru. Njih će se i Plenkovića i Bandića, kao što je sada HDZ izgubio izbore, riješiti birači na idućim lokalnim i parlamentarnim izborima", kazao je Maras.

 Osudio je nove, veće cijene odvoza otpada od veljače u Zagrebu, rekavši da je Zagreb trenutno najneuredniji grad u cijeloj EU te ima problema s odvajanjem i odvozom otpada.

- Moramo se svi skupa tome oduprijeti. Ako neće biti moguće prije, oduprijet ćemo se na parlamentarnim i lokalnim izborima - poručio je.

 SDP-ov saborski zastupnik Joško Klisović ustvrdio je kako je očito Milanović porukama pogodio onaj smjer kojim građani žele da zemlja ide. "To je pouka za sve nas kao i za sam SDP koji priprema svoj program za parlamentarne izbore i mislim da ćemo nastaviti putem koji je testirao Zoran Milanović i u sadržajnom i političkom smislu", rekao je.