Obavijesti

News

Komentari 8

Marić: Državna imovina mora služiti onima koji uz nju žive

Marić: Državna imovina mora služiti onima koji uz nju žive

Marić je ustvrdio kako je ukupna vrijednost kojom upravlja Ministarstvo državne imovine neprocijenjena jer još uvijek ima nekretnina od po jednu kunu zato što nikada nije izvršena procjena

VIDEO

U posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji u srijedu je boravio ministar državne imovine Goran Marić koji je s županom Božom Galićem te gradonačelnicma i načelnicima vukovarsko-srijemskih gradova i općina razgovarao o načinima brže aktivacije državne imovine poručivši kako je "filozofski i politički" pristup Ministarstva da imovina mora služiti onima koji žive uz nju.  

"Aktivacijom državne imovine na području Vukovarsko-srijemske županije želimo pomoći ovome kraju u bržem razvoju i reanimaciji života", kazao je ministar Goran Marić, rekavši kako će se primjenom novog zakona o upravljanju državnom imovinom riješiti najmanje jedna trećina svih predmeta koji se odnose na gradove i općine. Riječ je o "jasnom, nedvosmislenom i životnom" zakonu kojim "ex lege" jedinice lokalne samouprave postaju vlasnici mnogih nekretnina na svom području, kazao je.

Po njegovim riječima, trenutačno je u vlasništvu države na desetke tisuća nekretnina u Republici Hrvatskoj, a kada bi se aktiviralo samo 10 posto nekretnina državni proračun bi bio "puno, puno veći". Marić je također ustvrdio kako je ukupna vrijednost kojom upravlja Ministarstvo državne imovine neprocijenjena jer još uvijek ima nekretnina od po jednu kunu zato što nikada nije izvršena procjena, niti očevid tih nekretnina.

"Nažalost, u učinkovitom djelovanju onemogućeni smo i drugim zakonima", upozorio je Marić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić izrazio je zadovoljstvo razgovorom s ministrom Goranom Marićem rekavši kako Vukovarsko-srijemska županija puno očekuje od primjene novog zakona o upravljanju državnom imovinom.

Tijekom sastanka potpisani su i ugovori o darovanju Gradu Vukovaru objekta nekadašnjeg Radničkog doma u koji vukovarske gradske vlasti nakon obnove namjeravaju preseliti Veleučilište Lavoslava Ružičke, a Gradu Otoku zemljišta za gradnju bioekološkog znanstvenog centra.

Prijedlog novoga zakona nalazi se u saborskoj proceduri. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.