Obavijesti

News

Komentari 4

Marica i Mijat na Eurosong idu autostopom: 'Tako smo i prije 50 godina na koncert Beatlesa'

Marica i Mijat  na Eurosong idu autostopom: 'Tako smo i prije 50 godina na koncert Beatlesa'
2

Osebujni bračni par s Vira na svoje prvo putovanje autostopom krenuo je 1969. godine. Proputovali su cijelu Europu, a danas žele upoznati Let3

VIDEO

Jedinstveni par, rodom iz Slavonskog Broda s adresom na otoku Viru, dvaput je bio na koncertu Beatlesa, putovao avionom kad i Rolling Stonesi, bio u Praškom proljeću, rušio Berlinski zid i autostopom prešao Europu. Marica (74) i Mijat (77) Barišić Ružić u jeku su priprema za nezaboravno putovanje. Bračnom paru je velika želja  doći do Liverpoola, gdje će biti održana Eurovizija, i upoznati Let3. Iako su pregazili sedamdesetu još uvijek imaju volje putovati ovim najjeftinijim načinom, javlja Novi List.

Vir: Supružnici Marica i Mijat Barišić već 50 godina na putovanja idu autostopom

- Kad je Let 3 najavio da će na Eurosong putovati traktorom, odlučili smo stopirati i traktor jer smo do sada sva vozila stopirali osim traktora i aviona. Pozitivno razmišljamo i znamo da ćemo uspjeti otići u Liverpool, jer mi smo još mladi, tek su nam 74 i 77 godina i puni smo ludih ideja kao i Let 3 - kazala je Marica. 

Stopirali Europom: Na putu se zaručili, vozili s krumpirima...
Stopirali Europom: Na putu se zaručili, vozili s krumpirima...

Osebujni dvojac svoje avanture stopiranjem započeo je u studentskim danima. Vozili su se u stotinjak auta i kamiona, a prešli su na desetke tisuća kilometara. 

- Na put smo krenuli 5. srpnja 1969. u 15 sati. Stopom smo stigli do Zagreba te u Namu otišli kupiti francuski i engleski rječnik te filmsku kameru. U Ljubljanu smo stigli već po mraku pa smo prespavali na drvenoj klupi ispred jedne kuće. Sutradan smo već bili kod Mišine mame, koju nije brinuo autostop, nego činjenica što svijetom namjeravamo putovati nevjenčani  - prepričali su umirovljeni nastavnici putovanje svog života. 

Zaprešić: Presnimke fotografija iz privatnog albuma Marice i Mijata Barišić

Kako kažu, na putovanju su naučili biti strpljivi i snalažljivi. Ponekad su bili jako umorni, ponekad i gladni, bolesni, ali su jedno drugome u svemu nesebično pomagali. .

- U Londonu smo spavali u Hyde Parku, a u Nizozemskoj u stogu sijena, tako da nam ništa nije problem i ne tražimo veliki luksuz - naglasila je Marica. 

Par ponosno priča o svojim avanturama, a sad su spremni i za novu. Putovanje do Liverpoola gdje su nekad slušali Beatlese, a sad žele čuti popularnu pjesmu 'MamaŠČ' i upoznati Let3.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Uspjeh Splićanke u čuvenoj američkoj bolnici: 'Tu me dovela ljubav, razmišljam o povratku'
EKSKLUZIVNO: 24SATA U NEW YORKU

Uspjeh Splićanke u čuvenoj američkoj bolnici: 'Tu me dovela ljubav, razmišljam o povratku'

Plus+ NOVI EXPRESS Dr. Petra Zubin Maslov, zamjenica ravnatelja Kardiovaskularnog instituta čuvene njujorške bolnice Mount Sinai Morningside, otkriva kako se postiže uspjeh u jakoj konkurenciji

Od utorka nove cijene goriva: Benzin skuplji, a dizel jeftiniji...
PROVJERITE CIJENE

Od utorka nove cijene goriva: Benzin skuplji, a dizel jeftiniji...

No zato bi Eurodizel od utorka trebao stajati 1,46 eura po litri, što je jeftinije u odnosu na današnje cijene za jedan eurocent. Pojeftinit bi trebao i plavi dizel
Ipak se može: 'Uveli smo radne nedjelje i smanjili liste čekanja na magnet za čak 110 dana!'
KRENULI SU U OŽUJKU

Ipak se može: 'Uveli smo radne nedjelje i smanjili liste čekanja na magnet za čak 110 dana!'

I dalje imamo listu čekanja za magnet, no jako smo dobri u odnosu na neke druge bolnice, otkrivaju za 24sata ravnatelj bolnice i koordinator za liste čekanja