Obavijesti

News

Komentari 4

Marica i Mijat na Eurosong idu autostopom: 'Tako smo i prije 50 godina na koncert Beatlesa'

Marica i Mijat  na Eurosong idu autostopom: 'Tako smo i prije 50 godina na koncert Beatlesa'
2

Osebujni bračni par s Vira na svoje prvo putovanje autostopom krenuo je 1969. godine. Proputovali su cijelu Europu, a danas žele upoznati Let3

VIDEO

Jedinstveni par, rodom iz Slavonskog Broda s adresom na otoku Viru, dvaput je bio na koncertu Beatlesa, putovao avionom kad i Rolling Stonesi, bio u Praškom proljeću, rušio Berlinski zid i autostopom prešao Europu. Marica (74) i Mijat (77) Barišić Ružić u jeku su priprema za nezaboravno putovanje. Bračnom paru je velika želja  doći do Liverpoola, gdje će biti održana Eurovizija, i upoznati Let3. Iako su pregazili sedamdesetu još uvijek imaju volje putovati ovim najjeftinijim načinom, javlja Novi List.

Vir: Supružnici Marica i Mijat Barišić već 50 godina na putovanja idu autostopom

- Kad je Let 3 najavio da će na Eurosong putovati traktorom, odlučili smo stopirati i traktor jer smo do sada sva vozila stopirali osim traktora i aviona. Pozitivno razmišljamo i znamo da ćemo uspjeti otići u Liverpool, jer mi smo još mladi, tek su nam 74 i 77 godina i puni smo ludih ideja kao i Let 3 - kazala je Marica. 

Stopirali Europom: Na putu se zaručili, vozili s krumpirima...
Stopirali Europom: Na putu se zaručili, vozili s krumpirima...

Osebujni dvojac svoje avanture stopiranjem započeo je u studentskim danima. Vozili su se u stotinjak auta i kamiona, a prešli su na desetke tisuća kilometara. 

- Na put smo krenuli 5. srpnja 1969. u 15 sati. Stopom smo stigli do Zagreba te u Namu otišli kupiti francuski i engleski rječnik te filmsku kameru. U Ljubljanu smo stigli već po mraku pa smo prespavali na drvenoj klupi ispred jedne kuće. Sutradan smo već bili kod Mišine mame, koju nije brinuo autostop, nego činjenica što svijetom namjeravamo putovati nevjenčani  - prepričali su umirovljeni nastavnici putovanje svog života. 

Zaprešić: Presnimke fotografija iz privatnog albuma Marice i Mijata Barišić

Kako kažu, na putovanju su naučili biti strpljivi i snalažljivi. Ponekad su bili jako umorni, ponekad i gladni, bolesni, ali su jedno drugome u svemu nesebično pomagali. .

- U Londonu smo spavali u Hyde Parku, a u Nizozemskoj u stogu sijena, tako da nam ništa nije problem i ne tražimo veliki luksuz - naglasila je Marica. 

Par ponosno priča o svojim avanturama, a sad su spremni i za novu. Putovanje do Liverpoola gdje su nekad slušali Beatlese, a sad žele čuti popularnu pjesmu 'MamaŠČ' i upoznati Let3.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje