Obavijesti

News

Komentari 33

Marijana Petir o 700.000 € ušteđevine: 'Sve sam pošteno zaradila. Porezna ima sve'

Marijana Petir o 700.000 € ušteđevine: 'Sve sam pošteno zaradila. Porezna ima sve'

To je moja privatna stvar. Kad ću trebati ekonomske ili investicijske savjete, bilo koje, onda ću tražiti one koji su stručni. S novcem kojeg zaradim, ja upravljam kako želim, rekla je Petir Stankoviću

VIDEO

Nezavisna saborska zastupnica Marijana Petir gostovala je u emisiji Nedjeljom u 2, a jedna od tema o kojima je razgovarala s voditeljem Aleksandrom Stankovićem bila je i njena ušteđevina. Stanković je konstatirao da ima 800.000 eura ušteđevine, na što je ona kimanjem glave dala do znanja da nema toliko. Onda se Stanković ispravio i rekao da ima 700.000 eura.

- Ono što vas želim pitati, ako je inflacija, ako je to na ušteđevini, ako je inflacija 13 posto, vi ste izgubili do 80.000 eura držeći novac na banci. Je li to točno? - upitao je Stanković Petir.

Skupilo se: Marijana Petir na računu uštedjela 5,2 milijuna kn
Skupilo se: Marijana Petir na računu uštedjela 5,2 milijuna kn

- To je moja privatna stvar. Kad ću trebati ekonomske ili investicijske savjete, bilo koje, onda ću tražiti one koji su stručni. S novcem kojeg zaradim, ja upravljam kako želim - odgovorila mu je Petir.

- Ja sam svoju imovinsku karticu i novu dostavila, ja to redovito dostavljam Povjerenstvu za sukob interesa, svi su podaci transparentni, kad će oni objaviti nove kartice, pretpostavljam da su zatrpani jer je rok 31.1., ali moja kartica je dostavljena - dodala je Petir.

Nekoć su bile kraljice politike: Tepali su im zbog utjecaja, moći, a onda ih smijenili, zaboravili...
Nekoć su bile kraljice politike: Tepali su im zbog utjecaja, moći, a onda ih  smijenili, zaboravili...

- Izbor je pojedinca gdje će i kako držati novac. Sve što imam sam pošteno zaradila, sve je transparentno. Sve podatke ima Porezna uprava - poručila je Petir.

Prema aktualnoj imovinskoj kartici, ovoj iz 2020. godine, Marijana Petir ima 335.000 eura i 130.000 kuna ušteđevine.

Marijana Petir kao zastupnica mjesečno prima 18.301 kunu neto iznosa. Također, pod ostalim prihodima u imovinskoj kartici navodi se 1500 kuna mjesečno. Također, 2020. godine u imovinskoj kartici navela je da je nositelj potraživanja od 196.500 kuna.

Marijana Petir bila je zastupnica i u EU parlamentu od 2013. do 2019. godine. Plaća u EU parlamentu iznosi oko 6000 eura, a uz razne dodatke mjesečni iznos može biti i znatno viši.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa