News

Komentari 19

Marijana Petir: Sudjelovala sam u Hodu za život, ali mislim da me Plenković prihvaća

Marijana Petir: Sudjelovala sam u Hodu za život, ali mislim da me Plenković prihvaća

Osvrnula se i na Istanbulsku konvenciju od koje se Vlada izjavom ogradila u dijelu rodne ideologije. „Ja sam protiv rodne ideologije, a važno je i da se Vlada ogradila jer je poslala poruku da je protiv nasilja“

Marijana Petir, nezavisna kandidatkinja za Sabor na izbornoj listi HDZ-a gostovala je u Dnevniku Nove TV. S njom je razgovarala Sabina Tandara Knezović.
Bivša članica HSS-a i zastupnica u Europskom parlamentu u HDZ nije ušla, ali je kandidacijskoj listi u šestoj izbornoj jedinici kao neovisna. Adut je kojeg je Andrej Plenković stavio na listu kako bi privukao desni dio biračkog tijela.

Upitana kako će pomoći HDZ-u da dobije izbore, Petir odgovara da su vrijednosti koje ona zastupa poznate i nisu se promijenile. „Ostala sam ista kao i prije, cijelo vrijeme komuniciram s građanima. Izbori će pokazati kolika je naša snaga kao političara i trebamo sve učiniti da sačuvamo stabilnost, da poljoprivrednicima i obrtnicima omogućimo da zadrže radna mjesta jer nemamo vremena da se netko šest mjeseci uhodava", kaže Petir. 

Upitana kako surađuje s Andrejom Plenkovićem od kojeg je ideološki različita i sudjeluje u "Hodu za život" Petir kaže: „Svatko je soba za sebe i ima svoj put, ali u dijalogu trebamo tražiti zajedničke stvari. Sudjelovala sam u "Hodu za život", moji stavovi su poznati, ali uvijek sudjelujem, ne samo pred izbore kao i što se stalno zalažem za zaštitu života od začeća. Smatram da me Andrej Plenković prihvaća sa svim mojim svjetonazorima".

Osvrnula se i na Istanbulsku konvenciju od koje se Vlada izjavom ogradila u dijelu rodne ideologije. „Ja sam protiv rodne ideologije, a važno je i da se Vlada ogradila jer je poslala poruku da je protiv nasilja“.  

Upitana je li licemjerno što sada surađuje s HDZ-om, a ranije ih je kritizirala zbog masovnog iseljavanja mladih iz Hrvatske, Petir odgovara da je kritizirala vlade, a ne samo Plenkovićevu. „Govorila sam o brojkama od 2013. godine na dalje i govorila sam statistiku. Svi su svjesni da moramo poduzeti mjere da mladi ostanu u Hrvatskoj“, istaknula je Petir. 

Gdje vidi koalicijski potencijal HDZ-a nakon izbora Petir kaže da se može razgovarati sa svima s kojima dijele programska načela i vrijednosti.  "Ne vidim potencijal u velikim koalicijama", rekla je Petir dodajući kako pritom misli na SDP. 
„Nemam ništa protiv razgovora s Domovinskim pokretom i svima onima s kojima možemo naći dodirne točke", kaže. Upitana zašto nakon izlaska iz HSS-a nije osnovala neki novi HSS, Petir kaže kako se ta stranka u vrijeme komunizma obnavljala u njezinoj obiteljskoj kući kada je bila dijete. "HSS kakvog ja poznajem je Krešo Beljak odveo u nekom drugom smjeru, ako se vratim u HSS onda će stvari drugačije izgledati", poručila je. 

Najčitaniji članci