Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
176 komentara

DNK test potvrdio da je žena iz Bugarske majka plave curice

Saša Ruševa (35) tvrdi da nije djevojčicu mogla iz Grčke prebaciti u Bugarsku jer nije imala dovoljno novca za dokumente. Policija vjeruje da laže i da je kćer prodala

Reuters
Foto: Reuters
176 komentara

Bugarske vlasti objavile su kako je DNK test potvrdio da je 35-godišnja Romkinja Saša Ruševa majka plavokose djevojčice Marije pronađene u romskom naselju u Grčkoj, javlja CBS.

Policija sumnja kako su Saša i njezin suprug Atan (37) Mariju prodali, no ona kaže kako to nije istina.

- Nisam prodala Mariju, nisam je se odrekla, zadnje četiri godine stalno mislim na nju, nisam je zaboravila. Svaki dan se molim za nju. Želim je nazad, rekla je.

Ona i suprug imaju deset djece, a prvo dijete je rodila kad je imala 13 godina. Njezin suprug nosi albino gen te im je i nekoliko druge djece svjetlije puti. Ruševa je rekla kako je Mariju rodila u Grčkoj jer je tamo radila kao beračica maslina, a nije imala novca za papire kako bi odvela natrag u Bugarsku.

Tvrdi da su joj bili skupi papiri

- Kad sam bila trudna s Marijom otišla sam u Grčku kako bi zajedno sa suprugom radila na farmi i zaradila nešto novaca. Moja najstarija kćer je ostala u Bugarskoj kako bi pazila ostalu, mlađu djecu. Onda se ona odlučila udati i odseliti i morala sam se vratiti kući u Bugarsku. No, grčke vlasti su me tražile stotine eura za izdavanje rodnog lista. Nisam to mogla platiti - kaže Saša. 

Dodaje kako je Mariju rodila prije oko četiri i pol godine. Točnog datuma se ne može sjetiti.

Kćer je  ostavila kod cimerice kojoj ne zna ime?!

- Ostavila sam Mariju kod svoje cimerice. I ona je Romkinja. Tražila sam ju da mi Mariju pošalje u Bugarsku, ali ona to nije učinila. Zvala sam cimericu, ne sjećam se više kako se zove jer je to bilo davno, i pitala je kako je Marija. Zvala sam je nekoliko puta da provjerim kako je moja kćer, ali na kraju nisam imala više novaca za pozive pa sam prestala zvati - kaže Saša, piše Daily Mail.

Policija vjeruje da su curicu prodali

Policija ipak ne vjeruje kako je istina da curicu nije mogla prebaciti preko granice jer nije imala novaca. Vjeruju kako ju je prodala bandi koja se bavi trgovinom ljudima odnosno prodaje djecu parovima koji ih ne mogu imati. Tvrdnje kako nije imala novaca za rodni list, policija smatra apsurdnima jer dokument koji je dovoljan da se bebu iz Grčke odvede u Bugarsku košta samo oko 112 kuna. 

Već dva puta pokušala prodati dijete

Sudski podaci pokazuju da je Saša Ruševa uhićena 2009. godine u isto vrijeme kada je Marija predana Romima u Grčkoj i to pod sumnjom da je pokušala prodati bebu. Ali je tada izbjegla plaćanje jamčevine te je pobjegla. U siječnju ove godine uhićena je blizu bugarske granice jer je također pokušala prodati dijete. Dijete je preuzela socijalna služba, a majka je optužena. Nestala je prije saslušanja na sudu. 

Saša i Atan su uhićeni u četvrtak i ispitani u vezi Marije. Atan također tvrdi da curicu nisu prodali. Kaže i da se ne može sjetiti njezinog imena jer imaju puno djece

>>> Maria je iz Bugarske, policija je pronašla njezine biološke roditelje

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message