Obavijesti

News

Komentari 73

VIDEO 'Pored mene su upucali čovjeka, ovo je prvi put da me netko zalio benzinom'

VIDEO 'Pored mene su upucali čovjeka, ovo je prvi put da me netko zalio benzinom'
4

Voditelj tima osiguranja koje je čuvalo stožer platforme Možemo! ispričao je kako je izgledao cijeli incident paljenja. Za njega tu nema mjesta politici, kaže da je njihov posao održati sigurnost ljudi

VIDEO

Nije mi se ovo još nikad dogodilo. Pucali su pored mene, bilo je incidenata ali još me nitko nije zalio benzinom za upaljač, govori nam Mario Aleksandar Kožul (48), voditelj osiguranja koje je čuvalo skup platforme Možemo!

Našli smo ga kako odmara uz cigaretu na terasi.

On je taj ćelavi zaštitar o kojem svi mediji pišu jer je zaustavio čovjeka koji je pokušao zapaliti ‘pedere i komunjare’. 

Pogledajte video: Zapalio ulaz Možemo!

Pokretanje videa...

Palio benzin pred stožerom Tomaševića 01:06

- Tri puta je dobio po prstima, izbio sam mu upaljač iz ruku - govori nam.

Većina smo branitelji

Veći dio incidenta zabilježen je kamerama, evo kako je to izgledalo iz prve ruke.

- Na tom ulazu je stajao kolega, inače umirovljeni hrvatski branitelj. Većina nas je branitelja, pa i ja. Uglavnom, primijetio je čovjeka koji se popeo vanjskim stepenicama i stao na polukat. Gledao je prvo dolje u pozornicu i ljude. Kolega me pozvao jer mu se ovaj učinio sumnjivim, a ja kao voditelj moram doći. Rekao sam kolegi da ga zamoli da ode i to se i dogodilo. Onda je sišao i krenulo je. Počeo se prvo derati na mene, kolega i ja smo ga molili da se smiri i ode ali nije poslušao. Polio je malo te tekućine po meni i tu je dobio po prstima prvi put. Krenuo je na mene tim brenerom da me zapali i tu je dobio drugi put. Izbio sam mu taj upaljač iz ruku, a on ga je podignuo. Treći put je uz psovke i uvrede krenuo na mene kako bi prošao do pozornice, i tu je dobio treći put i zaustavili smo ga. Nastavio je dalje psovati i svakako nas zvati, to je sve snimljeno. I onda je prolio onaj ostatak tekućine, poprskalo je i dečka iz Možemo! i kolegu. Zapalio je tekućinu i u tom trenu smo pustili da to izgori - govori nam.

'Iskoristio je vatru i šmugnuo'

Nisu mogli gasiti nogama jer nisu znali gdje je sve benzin pao i na njih, a vatra se po odjeći brzo širi. 

- Iskoristio je tu vatru i šmugnuo dolje, valjda se zato usudio stati i dići onu ruku. U roku deset minuta stiglo je dvoje policajaca iz 6. postaje u civilu. Napravili su zapisnik i otišli raditi svoj posao. Iskreno, mislim da je to bio jako rastrojen čovjek, dosta je to tužno - priča Kožul i dodaje: 

- On je imao taj neki svoj naum, uzeo je što je imao doma i krenuo. Nije ni pušač, u to sam uvjeren, jer gore gdje je stajao nije bilo ugašenih čikova.

Kakav je to konj u mraku? Nepoznati junačina i vatrica koja je trebala 'očistiti' Zagreb
Kakav je to konj u mraku? Nepoznati junačina i vatrica koja je trebala 'očistiti' Zagreb

Pokušaj teškog ubojstva

Vjeruje da je policija imala pomoć u pronalasku počinitelja.

- Jako su ga brzo pronašli. Vjerojatno ga je vidio netko od njegovih susjeda i prijavio, a možda se i sam zbrojio i predao. Iz medija sam prvo saznao da su ga priveli, a kasnije i da je sve preuzela jedinica za teža kaznena djela. Prekršajno će to biti kršenje javnog reda i mira, a kazneno pokušaj teškog ubojstva i pokušaj terorističkog napada - objašnjava nam.

Iako se nekima čini bezazleno jer je kod sebe imao taj kućni upaljač i benzin za upaljače, da je uspio, najmanje s čime bi Kožul završio su teške opekline. U zakonu je tu bitna i namjera i motiv samog djela. A počinitelj je jasno dao do znanja što je htio.

- Komunjare, pederi, svi ćete umrijeti. Sve ću vas ubiti - vikao je. 

Upao kod Možemo: Satima ga ispitivali zbog paleža i uvreda
Upao kod Možemo: Satima ga ispitivali zbog paleža i uvreda

Mislili smo da ima ustaški kapu, kad ono - Ferrari

- U prvi mah svi smo mislili da mu je na glavi ustaška kapa jer je to crna kačketa s grbom. Isto je mislila i policija, a imate i taj ‘pozdrav’ kojeg je digao. No ipak je to bio Ferrarijevi grb s konjem, shvatio sam kad mi je bliže prišao pa ga je svjetlo s kamere nakratko osvijetlilo - govori nam. 

Da je počinitelj bio agresivniji, ne bi mogao samo odšetati.

- Tu nema razgovora, ostao bi spavati na onim stepenicama muzeja - govori Kožul. 

Prvi posao u Jabuci

Zaštitarskim poslom se bavi od svoje 14. godine.

Prvi posao mu je bio u nekadašnjem klubu Jabuka.

- Tamo sam doživio da su pucali pored mene. Policajac na policajca, to je bilo 90 -ih. Imam svu obuku i sve potrebne certifikate. A imam i iskustva, što zaštitarskog, što iz rata. Sad sam već prestar za klubove pa radim osiguranje događaja i koncerata. Jedino s čime su me do sad zalili je šampanjac na Zrću kad smo čuvali jednu poznatu stranu pjevačicu. Ljudi misle da kad čuvamo stranke, da je to zato što smo dio njih. Nismo. Čuvali smo i SDP i HDZ i Možemo! Tu nema mjesta politici, bitna je samo sigurnost okupljenih. To je naš posao - objašnjava nam. 

Ovo je već treći put da su čuvali izborni stožer platforme Možemo!

- Oni su jako korektni i mirni, do sinoć nije bilo nikakvih problema. Još me nitko nije pozvao iz policije, ali očekujemo i to. Nisam pretjerano uzrujan jer će to sve riješiti policija, a jedinica koja to radi je jako profesionalna - zaključuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature