News

Komentari 62

Markić mora platiti kaznu zbog zida kojim je ogradila javni put

Markić mora platiti kaznu zbog zida  kojim je ogradila javni put

Katoličku aktivisticu na sudu je branio župnik koji joj je pomogao kupiti zemlju na kojoj je izgradila vilu. Nagađa se, da su se u vili skupljali članovi katoličke organizacije Opus Dei

Željka Markić morat će platiti 15.000 kuna kazne jer nije uklonila kameni zid i željezna vrata s javnog puta na otoku Šipanu, odlučio je Upravni sud u Splitu. Naime, Željka je prigrabila pravo postavljanja zida i vrata tijekom izgradnje vile. 

Kao dokaz kojim je pokušala ostvariti svoju dobit u sudskom postupku bila je izjava Slavka Grubišića, župnika iz Suđurđa na Šipanu. On je prije deset godina aktivno sudjelovao u prodaji nekretnine tvrtki  “Sermon” d.o.o. čiji je vlasnik pokretačica inicijative “U ime obitelji", prenosi Slobodna Dalmacija

Dubrovačka biskupija je 2010. godine Željki Markić prodala 4600 četvornih metara nekretnine i zemljišta za milijun i 140 tisuća kuna. U sklopu te rekonstrukcije i uređenja imanja, njezin javni put nelegalno je pretvoren u privatni. 

Stari mlin i njegovo okolno zemljište dr. Markić preuredila je u skupocjenu vilu s bazenom i privatnim igralištem za mali nogomet. Susjedi su se već tada javno žalili, a izgradnja vile trajala je tri godine. 

Nagađa se, da su se u vili skupljali članovi katoličke organizacije Opus Dei. 

Sud je već 2013. godine, nakon završetka radova na vili, donio rješenje uklanjanja kamenog zida i dvoje željeznih vrata s javnog puta. O razvoju rješenja nije se govorilo sve do listopada 2017. godine kada je komunalni redar očevidom na terenu utvrdio kako investitor nije postupio po rješenju.

Redar je odmah napisao službenu zabilješku uz koje je priložio fotografije spornog zida i vrata koji nisu uklonjeni nakon sudskog rješenja. Tek nakon toga dubrovački Upravni odjel za komunalne djelatnosti donosi rješenje kojim kažnjava dr. Markić kao odgovornu osobu. 

 

Najčitaniji članci