News

Komentari 57

Mašin novi ulov: U auspuhu je pronašla dva kilograma heroina

Mašin novi ulov: U auspuhu je pronašla dva kilograma heroina

Maša se ranije već iskazala u detektiranju droge. U veljači 2019. godine pronašla je više od četiri kilograma marihuane, a prije nepuna dva tjedna na području PU istarske sudjelovala je u otkrivanju 8kg marihuane

Zagrebački policajci i policajci Ravnateljstva policije koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija, prilikom nadzora smještajnih objekata, posumnjali su u dvojicu muškaraca i njihovu moguću povezanost s opojnim drogama. Njihovo vozilo bilo je parkirano na parkiralištu jednog od smještanih objekata, a policajci su odlučili potvrditi svoje sumnje.

U tome im je pomogla Maša Issy Top, službeni policijski pas koji je odmah po dolasku nanjušio prisutnost droge. Odmah idućeg dana, Citroën srpskih registracija prevezli su u radionicu PU Zagrebačke gdje je po nalogu suda vozilo pretraženo i u prerađenom djelu auspuha pronađeno četiri paketa heroina, ukupne težine nešto više od dva kilograma.

Maša se ranije već iskazala u detektiranju droge. U veljači 2019. godine pronašla je više od četiri kilograma marihuane, a prije nepuna dva tjedna na području PU istarske sudjelovala je u otkrivanju osam kilograma marihuane.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policajci su, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, državljanina Sjeverne Makedonije (39) i državljanina Srbije (62) predali pritvorskom nadzorniku, a podnijeli su i kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.


 
Policijska uprava zagrebačka je u 2018. godini od ukupne količine svih zapljena droge zaplijenila količinu od 904,59 grama heroina, dok je u prvih devet mjeseci 2019. godine zaplijenjeno 390,40 grama heroina, a samo u ovom postupanju zaplijenjeno je rekordnih 2199 grama heroina.

Najčitaniji članci