Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Maškarin protiv KBC-a Rijeka: Sud o zaradi koju je izgubio

Miroslav Maškarin se pojavio na Županijskom sudu u Rijeci gdje vodi parnicu za naknadu štete, koju trpi nakon rutinske operacije slijepog crijeva u KBC-u Rijeka

Goran Kovačić/PIXSELL
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
25 komentara

Rabljanin Miroslav Maškarin, u društvu odvjetnice Ingrid Barić, danas se pojavio na Županijskom sudu u Rijeci gdje vodi parnicu za naknadu štete, koju trpi nakon rutinske operacije slijepog crijeva u KBC-u Rijeka 2006., nakon koje je završio s amputacijom lijeve potkoljenice.

Nakon što je na posljednjoj građanskoj parnici, održanoj u veljači, sutkinja Katarina Bajčić Ivančević donijela rješenje da se pripremi izračun izgubljene zarade od štetnog događaja do danas te vještačenje s osnova kapitalizirane rente radi izgubljene zarade i kapitalizirane rente glede troškova tuđe pomoći i njege, uzimajući u obzir prosječni životni vijek muškarca od 74,2 godine, danas je na red došlo financijsko izvješće. 

- Smatramo da je izvješće, koje se tiče izgubljene zarade i njege u kući, manjkavo jer u njemu nedostaje razdoblje od 2013. - 2015. godine, a smatramo da se mora obračunati cijelo razdoblje u kojem oštećeni trpi štetu. Nedostaju finese koje sud nije naložio vještaku da precizira gdje smatramo da se ne može djelomično nadoknadit tuđa njega i pomoć i smatramo da ona treba biti isplaćena po pravilniku. Naravno tu nije uračunata šteta prilagodbe prostora, povreda prava osobnosti kao ni činjenica da oštećeni ne može raditi te - rekla je Maškarinova odvjetnica Barić, koja je tražila dodatno obrazloženje ukoliko sud to odobri.   

Maškarin je sveukupno tužio državu, odnosno KBC Rijeka za 13,7 milijuna kuna.

Iduće suđenje zakazano je za sredinu lipnja i očekuje se da će to biti i zadnje.


Možda vas zanima i ovo:
Message