Obavijesti

News

Komentari 247

Matić: U inat šatorašima, ostat ću i dalje ministar branitelja

Matić: U inat šatorašima, ostat ću i dalje ministar branitelja
5

Ni dan danas ne znaju zapravo što su htjeli, osim da su tamo iz politikantskih razloga da prave probleme, komentirao je ministar Matić šator u Savskoj

VIDEO

Dok neki podižu šatore, mi podižemo čvrste objekte, centre za veterane Domovinskog rata, rekao je na novinarski upit o šatoraškoj godišnjici ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić, koji je u Šibeniku sudjelovao u predstavljanju rješenja pet milijuna eura vrijednog Veteranskog centra koji će se graditi u Šibeniku.

- To je bila propuštena godina, pitajte ih sami. Ni dan danas ne znaju zapravo što su htjeli, osim da su tamo iz politikantskih razloga da prave probleme. Uspjeli su tehnički neke stvari usporiti, to im priznajem, ali ništa se za hrvatske branitelje nisu izborili niti su se trebali izboriti, jer je hrvatska Vlada učinila sve za njih. Ja se  bavim braniteljskom problematikom od 1992. godine i nikada braniteljima nije bilo bolje nego za ove Vlade. To odgovorno tvrdim. I ne bih na njih više gubio vrijeme. Možda su danas imali konferenciju, nisam bio tamo, vjerojatno su ponovno tamo iznosili nekakve nebuloze. Mogu ponoviti u njihovo ime: izjednačavanje žrtve i agresora, Fred obmanjuje i vara javnost, ne znam ima li treća rečenica. Nemaju je - rekao je Matić.

Na izravno pitanje o Glogoškom i najavi da će se 8.11 promijeniti ministar, Matić je rekao da mu je žao što ga predsjednik HDZ-a nije bolje nagradio za sve što radi za tu stranku. 

-Žao mi je što Karamarko Glogoškog nije nagradio nekim višim mjestom na izbornoj listi, pa je ovaj odustao od kandidature jer su ga stavili jako nisko. Vidite i sami da su od cijelog prosvjeda profitirali samo par pojedinaca. HDZ 25 godina manipulira hrvatskim braniteljima. Jedan je u Uredu predsjednice, drugi je mislio da će završiti u Saboru, treći se nadao da neće završiti u zatvoru, četvrti da će mu priznati diplomu - rekao je Matić nabrajajući motive šatorskog djelovanja.

Ustvrdio je da mu i dalje prijete i da već godinu dana ima pratnju policije. Rekao je da ne želi biti ministar takvima, ali da će iz inata ostati na tom mjestu i nakon 8. studenog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 247
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...