Obavijesti

News

Komentari 324

Medicinske sestre seksualno uznemiravao vozač saniteta

Prema anonimnoj prijavi, tri medicinske sestre županjskog Doma zdravlja više mjeseci su bile izložene seksualnom maltretiranju vozača. Šutjele su i trpjele...

VIDEO

Ravnateljica županjskog Doma zdravlja, Luca Lešić, udaljila je s posla vozača saniteta i protiv njega pokrenula disciplinski postupak nakon što je dobila prijavu više medicinskih sestara koje su se žalile da ih je mjesecima seksualno maltretirao.

- Mogu vam samo reći da sam bila šokirana prijavom protiv vozača koju sam dobila pred Božić i odmah sam reagirala. On je do daljnjeg udaljen s posla dok se ne utvrde sve okolnosti i činjenice potrebne za donošenje otkaza - rekla nam je ravnateljica Doma zdravlja Luca Lešić.

Više mjeseci seksualno maltretirao tri sestre

Prema anonimnoj prijavi, na koju je ravnateljica promptno reagirala, tri medicinske sestre županjskog Doma zdravlja više mjeseci su bile izložene vozačevom seksualnom maltretiranju. No, zbog izostanka reakcije šefa voznog parka i glavne sestre, 'koji su sve znali', medicinske sestre su sve trpjele i s grčom u želucu nastavile raditi svoj posao, jer su se plašile njegove reakcije i osude javnosti izađu li s pričom u medije.

Ravnateljica kaže da su 'proveli zakonom predviđene postupke i radnje' te da su utvrdili 'postojanje povreda iz radnog odnosa, a koje predstavljaju uznemiravanje i spolno uznemiravanje i povredu dostojanstva radnika što se ogleda u činjenici neprofesionalnog, neodgovornog i neetičkog obavljanja poslova'.

- Sada je u tijeku postupak pred poslodavcem vezan uz namjeru za otkazivanje Ugovora o radu zbog teških povreda i kršenja obveza iz radnog odnosa, kaže ravnateljica Doma zdravlja.

Iz poštovanja prema privatnosti svojih djelatnica, ravnateljica nije htjela navoditi njihova imena. Ni medicinske sestre, koje su mjesecima trpjele pohotnog vozača saniteta, nisu bile raspoložene za razgovor.

Policija: Nitko nam nije prijavio slučaj

U policiji kažu da im nitko iz županjskog Doma zdravlja nije prijavio slučaj seksualnog  maltretiranja te da oni o tome ništa ne znaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 324
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke