News

Komentari 0

Međimurska županija: 366 novih slučajeva zaraze, 60 posto testova je pozitivno

Međimurska županija: 366 novih slučajeva zaraze, 60 posto testova je pozitivno

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović rekao je da je u bolnici trenutno 50 hospitaliziranih te da je klinička slika tih pacijenata puno teža, za razliku od prethodne godine

U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata potvrđeno je 366 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a udio pozitivnih u broju testiranih iznosi 60 posto, rečeno je u četvrtak na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Marina Payerl-Pal, ravnateljica međimurskog Zavoda za javno zdravstvo, istaknula je da je jučerašnji dan bio najcrnji kad je riječ o bolesti covid-19 te da se među delta sojevima pojavio i virulentni soj koji se puno lakše i brže prenosi.

„Jedina opcija za sve nas je cijepljenje. Međimurje je regija s relativno dobrom procijepljenošću, ali još uvijek nedovoljno. Drago nam je da svakodnevno vidimo sve veći odaziv na cijepljenje”, kazala je Payerl Pall.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović rekao je da je u bolnici trenutno 50 hospitaliziranih te da je klinička slika tih pacijenata puno teža, za razliku od prethodne godine.

„Svi zahtijevaju neki oblik respiratorne potpore. Mi aparate imamo, međutim na gornjoj su granici iskorištenosti i moramo nabavljati nove uređaje”, naglasio je Šegović.

Dodao je kako je sve veći broj zaražene djece koja su sve teže bolesna, a na odjelu Pedijatrije trenutno je troje covid pozitivne djece.

Među hospitaliziranima u čakovečkoj bolnici 75 posto necijepljenih

Ravnatelj Doma zdravlja Čakovec, Branko Vrčić, naglasio je kako je i sustav primarne zdravstvene zaštite, kao i svi drugi zdravstveni sustavi, prenapregnut.

„Došli smo do točke na kojoj nismo nikad bili, a gdje će nas to dovesti zaista ne znam”, rekao je Vrčić.

Apelirao je na sve da budu strpljivi te da pridonesu tome da zdravstveni sustav funkcionira.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Branko Sušec iznio je podatak da je među hospitaliziranima u čakovečkoj bolnici 75 posto necijepljenih.

Epidemiologinja Višnja Smilović uputila poruku svima koji su pozitivni na koronavirus da se odmah izoliraju, podsjetivši da izolacija traje deset dana.

Najčitaniji članci