Obavijesti

News

Komentari 194

Ukrajina: Sve više Wagnerovih vojnika je kod Bahmuta; Putin i Xi pričali više od četiri sata

Ukrajina: Sve više Wagnerovih vojnika je kod Bahmuta; Putin i Xi pričali više od četiri sata

Kineski predsjednik Xi Jinping boravit će u državnom posjetu Rusiji od 20. do 22. ožujka na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.57

Grlić Radman: Svaka članica EU-a mora Ukrajini poslati streljivo

Ukrajina je u ponedjeljak bila glavna tema sastanka Vijeća za vanjske poslove EU-a, s posebnim naglaskom na pomoć u streljivu koje joj je potrebno u borbi za oslobađanje svog teritorija, rekao je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, istaknuvši da se u to moraju uključiti sve članice.

Šef diplomacije sudjelovao je u Bruxellesu na sastanku Vijeća za vanjske poslove EU-a te na Europskom humanitarnom forumu, kao i Schuman forumu za sigurnost i obranu.

"Ukrajina je najvažnija tema koja opterećuje ne samo EU već i cijelu demokratsku međunarodnu zajednicu (...) Razgovarali smo kako još više uputiti i stvoriti pretpostavke za još snažniju pomoć Ukrajini", rekao je Grlić Radman novinarima nakon sastanka.

Smatra da se svih 27 zemalja članica europskog bloka moraju snažno uključiti u pomoć Kijevu, dodavši da se video vezom sastanku pridružio ukrajinski ministar vanjskih poslova Dimitrij Kuleba koji je zatražio pomoć u naoružanju i streljivu.

20.50

Razgovori Putina i Xija gotovi nakon više od 4 sata

Završeni su razgovori ruskog predsjednika Vladimira Putina i kineskog predsjednika Xi Jinpinga, objavili su ruski državni mediji.

Razgovori su trajali četiri i pol sata, izvijestila je državna novinska agencija Ria.

20.01

Plenković kaže da je nalog za uhićenje Putina "samo početak"

Međunarodni kazneni sud (ICC) je u petak izdao nalog za uhićenje Putina pod sumnjom da je odgovoran za nezakonite deportacije djece i nezakonito premještanje ljudi s teritorija Ukrajine u Rusiju. 

"To je očekivano. S obzirom na zvjerstva koja su se događala u Ukrajini zadnjih godinu i nešto dana, na brojne ratne zločine koji su počinjeni, ja mislim da je ovo samo početak", rekao je Plenković novinarima.

"Ovo je vrlo precizno formulirana teza tužitelja i odluka sudskog vijeća nimalo me nije iznenadila", dodao je.

Plenković je rekao kako misli da je samo pitanje vremena kada će se prikupiti dovoljno dokaza i za druge zločine. 

"Prema ovome što znam, što se cijelo vrijeme odvija, a to je komunikacija ukrajinskog tužiteljstva s ICC-jem, samo je pitanje vremena kada će se akumulirati dovoljno drugih dokaza, argumenata i za druge aspekte" događanja u Ukrajini, rekao je.

19.03

Kadrovi iz rovova ukrajinskih vojnika

17.57

Sve je veća opsada Bahmuta

Komentari 194