Obavijesti

News

Komentari 143

Megabeba: Elvira iz BiH rodila je dječaka teškog 6,1 kilogram

Megabeba: Elvira iz BiH rodila je dječaka teškog 6,1 kilogram
4

Svi su u tuzlanskom rodilištu, kao i majka Elvira (23), kojoj je ovo peto dijete, očekivali veliku bebu. No dječak težak 6,1 kg i dug 66 cm sve ih je iznenadio

VIDEO

Svi su u tuzlanskom rodilištu, kao i majka Elvira Mulabić (23), kojoj je ovo peto dijete, očekivali veliku bebu. No dječak težak 6,1 kilogram i dug 66 centimetara sve ih je iznenadio.

- Gospođa je u srijedu u 15.20 sati rodila prirodnim putem, a porođaj je trajao tek nekoliko sati. Iako je dijete bilo krupno, nije bilo potrebe za carskim rezom. Ona je kod nas rodila i svoje četvrto dijete, koje je bilo teško pet i pol kilograma. I njega je rodila prirodnim putem - kazao nam je prof. Zlatan Fatušić, šef ginekologije Univerzitetskoga kliničkog centra u Tuzli.

Elvirin porođaj vodio je dr. Amer Mandžić s primaljom Danicom Divković. Pri porođaju nije bila potrebna čak ni epiziotomija, odnosno ginekološki rez koji omogućuje lakši prolazak novorođenčeta kroz porođajne putove.

- Procijenili smo da majka ima dobre zdjelične mjere i da ćemo uspjeti i bez toga. Ona je cijelo vrijeme surađivala, tako da nije bilo problema - kazala je primalja Danica Divković, koja je gospođu Elviru porodila i kad je došla rađati svoje četvrto dijete. Mlada majka nije znala koliko je beba krupna jer nije išla na redovite preglede tijekom trudnoće.

- Dugo nismo vidjeli tako krupnu, ali i tako lijepu bebu, s dugom crnom kosom. Sve nas je jako obradovao - kazala je Danica Divković, koja kao primalja radi već punih 37 godina.

Elvira, koja još nije odredila ime petom djetetu, svoje prvo rodila je sa 17 godina. Sad već ima četiri sina i kćer.

Hrvatski rekorder: Dario Tobijaš iz Novske imao 6280 grama

Dario je rođen 14. lipnja 2010. u Pakracu. Pri porođaju carskim rezom težio je 6280 grama i bio je dugačak 56 cm. Odmah je nosio odjeću za bebu staru tri mjeseca. Majka Ivana, kojoj je ovo treće dijete, nije mogla vjerovati kad su joj rekli koliku bebu je donijela na svijet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH
Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...