Obavijesti

News

Komentari 40

Merkel: Rusi vode 'hibridni rat' protiv njemačke vojske u Litvi

Merkel: Rusi vode 'hibridni rat' protiv njemačke vojske u Litvi
1

Zemlje NATO saveza optužile su Moskvu da se koristi taktikama "hibridnog ratovanja", od diverzije preko "informatičkog rata" do propagande, ne bi li oslabila zapadne zemlje

VIDEO

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u petak da njezina zemlja jača svoju obrambenu sposobnost kako bi odgovorila na "hibridni rat" koji, po njezinoj ocjeni, Rusija vodi protiv njemačkih vojnika raspoređenih na istočnom boku NATO-a.

"Ovdje ste pred situacijom koja sačinjava drugi dio ruske vojne doktrine: pojam hibridnog rata", rekla je Merkel njemačkoj vojnoj sastavnici raspoređenoj u Litvi u okviru NATO-vih snaga koje trebaju odvratiti Rusiju od bilo kakva napada.

Zemlje Sjevernoatlantskog saveza optužile su Moskvu da se koristi taktikama "hibridnog ratovanja", od diverzije preko "informatičkog rata" do propagande, ne bi li oslabila zapadne zemlje a da pritom ne potakne sveobuhvatan vojni odgovor NATO-a.

Rusija je pak više puta zanijekala da je izvela takve napade, uzvrativši da savez potiče utrku u naoružanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Hibridni rat nije nešto na što smo naučeni. To ovdje jasno vidite na poseban način", dodala je Merkel, bez drugih pojedinosti.

"Zato smo u Njemačkoj s razlogom osnovali posebnu informatičku postrojbu u okviru njemačkih snaga kako bi se osposobili na tom polju", dodala je, obraćajući se njemačkim vojnicima stacioniranim u Rukli, na sjeverozapadu litavske prijestolnice Vilniusa.

Njemačka je lani rasporedila u Litvi više od 500 vojnika u okviru NATO-ove misije sa zadaćom da umiri istočnoeuropske zemlje članice NATO-a.

Njemački vojnici su odmah nakon dolaska bili na meti lažnih optužaba za silovanje, a mediji su pisali da su Rusi napadali i pametne telefone NATO-vih vojnika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1