News

Komentari 429

Merzel: Dat ću ostavku ako mi se dokaže bilo što nezakonito

Merzel: Dat ću ostavku ako mi se dokaže bilo što nezakonito

Žalosno je da nikada nisam dobila medijski prostor da dokažem da to sve nije točno, kazala je Lovrić Merzel te je ponovila da je Jasmina Jovev aktivistica HDZ-a

Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić-Merzel gostovala je u utorak u emisiji "U mreži prvog" te je ponovila kako policija nije bila u županiji.

'Ovo je čista politička hajka'

- Jovev je aktivistica HDZ-a, ovo je čista politička hajka koja je poprimila nacionalnu razinu. Žalosno je da nikada nisam dobila medijski prostor da dokažem da to sve nije točno - kazala je županica.

Dodala je kako ima svu dokumentaciju Jovev, i u njoj nema ništa sporno. Lovrić Merzel je istaknula i kako je grad Lipovljani imao svoj domjenak o kojem govori načelnik Mario Ribar, a županija je financirala i nabavila ono što su gosti konzumirali cijeli dan. 

Tužbe protiv Stankovića i Jovev

- Ako se meni dokaže bilo što što je nezakonito, logično je da ću podnijeti ostavku. Kazneno djelo treba prvo dokazati - rekla je županica i dodala da je podnijela tužbu protiv Aleksandra Stankovića, a najavila je i tužbu za Jasminu Jovev.  

Na teške optužbe Marijane Petir Merzel odgovara da je riječ o neistinama. 

- Uskok i DORH se time bave. Poštivali smo proceduru, a mene se konstantno optužuje za neke afere bez dokaza i papira - rekla je Lovrić Merzel. 

'Ne treba mi nikakav zaštitnik'

Na pitanje je li riječ o unutarstranačkim sukobima i obračunu s Linićevim ljudima, Merzel je rekla da je ponosna na kumstvo s Linićem, a to nema nikakve veze s njenim poslom.  

- Meni ne treba nikakav zaštitnik - rekla je županica.

Jovev: Nisam politička aktivistica HDZ-a

Jasmina Jovev je kazala kako nije politička aktivistica HDZ-a. Tvrdi da ovo nije organizirani napad na županicu, već da ona samo smatra da korupciju treba prijaviti. U javnost se javila sada jer, kako kaže, prošla je godina dana od kada je predala svu dokumentaciju DORH koji još ništa nije poduzeo. 

Pokazala je i nove navodne dokaze, tj. narudžbenicu od 15.000 kuna koje su isplatili tvrtki Igy Commerce iz Novske. 

Merzel u Topuskom: Možda i sama odem u DORH

- Nitko iz DORH-a me nije tražio, a možda i sama odem u DORH da provjerim prijave koje su protiv mene podignute - rekla je Merzel u utorak tijekom posjeta Termama Topuskom gdje je otvarala obnovljeni dio toplica. 

Zanimljivo, iako je premijer Milanović rekao suprotno, Merzel je kazala da se nije čula s njim i da ne vidi razlog zašto bi se s njim uopće čula, javlja Dnevnik.hr

Najčitaniji članci