Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
201 komentara

Mi se smrzavamo, a Australci se prže na neizdrživih +46°C

Prevelika je to vrućina čak i za Australiju, u kojoj je u prosincu stiglo ljeto, pa je javnosti izdano upozorenje da izbjegavaju fizičke aktivnosti i duži boravak na suncu...

Foto: Twitter

Dok se Hrvatska i veći dio Europe bori s ekstremnim hladnoćama, u Australiji potpuno drukčija priča. I oni imaju svoju borbu, ali s vrućinama i temperaturama koje su premašile 40 stupnjeva Celzijusa. 

Prevelika je to vrućina čak i za Australiju, u kojoj je u prosincu stiglo ljeto, pa je javnosti izdano upozorenje da izbjegavaju fizičke aktivnosti i duži boravak na suncu. Upozorenje se posebice odnosi na djecu i starije ljude.

Meteorološki zavod predviđa da bi temperature na istočnoj obali mogle doseći čak 46 stupnjeva, piše Guardian

U Sydneyu je zabranjeno paljenje vatre na otvorenom, a sve koji se planiraju rashlađivati na plažama upozorava se da bi se mogli suočiti s vrtoglavicom i glavoboljom. 

- Imao sam toliko planova za danas, ali sada mi je jedini plan ostati živ. Ova vrućina je nenormalna - napisao je jedan korisnik Twittera.

Stanovnicima se preporučuje i da svakodnevno obilaze starije ljude u svom susjedstvu te da posebno paze da svoje kućne ljubimce ne ostavljaju u parkiranim automobilima na suncu. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message