Obavijesti

News

Komentari 126

'Hrvatska je predivna zemlja, lijepo mi je tu, prihvaćaju me'

'Hrvatska je predivna zemlja, lijepo mi je tu, prihvaćaju me'
4

Berlusconi je u Zagrebu naglasio da komunisti misle da je država iznad pojedinca i da joj svi trebaju služiti, ističući da postoji "nepremostiv jaz između njih i nas"...

VIDEO

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi snažno se u četvrtak u Zagrebu obrušio na komunizam i Kinu, rekavši da je ta zemlja usmjerena protiv Zapada i ima želju za hegemonijom.

"Podsjećam da komunizam ne staje na granicama, uvijek je bio globalna sila. Čuvajte se komunističkih zemalja i komunizma koji je izazov i prijetnja", rekao je veteran talijanske politike, danas na mjestu čelnika oporbene Forze Italije.

"Oni koji poznaju kinesku politiku kažu da je ona nevjerojatna prijetnja budućim generacijama", istaknuo je u govoru na kongresu Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu, nazvavši je jedinom istinskom obitelji koja predstavlja slobodu i demokraciju u Europi.

Berlusconi je naglasio da komunisti misle da je država iznad pojedinca i da joj svi trebaju služiti, ističući da postoji "nepremostiv jaz između njih i nas". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Mi smo drugačiji, mi imamo pravo na slobodu iz koje proizlaze sva druga naša prava, mi nismo podanici poput ljevičara, mi ne mislimo da dugujemo život državi. Postoji nepremostiv jaz između nas i njih", dodao je.

Pozvao je i na jačanje obrambene politike EU-a pred sve većim valom migranata.

"Treba nam Europa s jednom obrambenom politikom. To je najveći izazov pred EU-om, moramo biti vojna sila", istaknuo je i dodao da su Europi potrebni vojni kapaciteti kako bi se mogla obraniti u slučaju fenomena masovnih migracija

"To nije samo pretpostavka i stoga moramo biti moćna vojna sila kako bismo odvratili valove migranata iz afričkih zemalja", dodao je.

Trenutno vodstvo Italije nazvao je nesposobnim, nekvalificiranim i bez ikakvog iskustva i najavio povratak na vlast koalicije desnog centra.

"Uskoro ćemo se vratiti na vlast... koalicija desnog centra će na sljedećim nacionalnim izborima pobijediti", kazao je Berlusconi.

Bivši premijer Austrije Sebastian Kurz istaknuo je da Europska unija mora odgovoriti na sve izazove.

- Kina nije samo svjetska velesila, ona ima potpuno drugačiji politički sustav i poimanje države. Moramo kao EU biti konkurenti, moramo biti sposobni odgovoriti na sve izazove. Trebamo se pobrinuti da ne budemo samo promatrači na svjetskoj sceni u idućem desetljeću, fokus nam treba biti na tehnološkom razvoju i gospodarskoj konkurentnosti - rekao je Kurz.

Berlusconi je stao nakratko da popriča s nama.

- Hrvatska je predivna zemlja. Organizacija je odlična. Lijepo mi je tu i lijepo sam prihvaćen. Planiram ponovo biti talijanski premijer - rekao nam je žurno Berlusconi.

Osim što je rekao da mu je vrhunska organizacija, rekao je da neće moći dugo ostati jer mora za Italiju. Šef kabineta nas je upozorio da pitanja o ženama nisu dopuštenja. Svi su se htjeli s njim slikati, ali rijetkima je to dopustio. Sa sobom je vodio i osiguranje te je bio jedan od najtraženijih političara.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a