Obavijesti

News

Komentari 52

Mihovljan tuguje: 'Dečki su bili pošteni i dobri, završili srednju školu, tek su počeli živjeti...'

Mihovljan tuguje: 'Dečki su bili pošteni i dobri, završili srednju školu, tek su počeli živjeti...'

Velika je tuga u Mihovljanu odakle su mladići koji su se jučer utopili u jezeru. Načelnik Bedekovčine kaže kako se dogodila tragedija i da mu je jako žao. Kaže kako je kupanje na jezerima na vlastitu odgovornost...

VIDEO

Prilikom kupanja u jezeru u Bedekovčini nedaleko obale jučer oko 15.30 sati utopili su se mladići u dobi od 17 i 18 godina, obojica maturanti Srednje škole Krapina, koji su upravo jučer kada se tragedija dogodila primili svjedodžbe.

- Velika tragedija za naš Mihovljan. Život su izgubila dvojica mladića koja su tek počela živjeti. Bili su dobri i pošteni dečki, taman su završili srednju školu. Već su imali posao kod lokalnog obrtnika. Dobri radnici. Obojicu poznam - rekao je za Zagorje.com Zlatko Bartolić, načelnik Mihovljana.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Jedan je igrao nogomet za NK Rudar, za mlađe naraštaje – rekao je kratko Bartolić.

Načelnik Bedekovčine Darko Ban također je komentirao kako se dogodila velika tragedija i da mu je jako žao.
Kaže kako je kupanje na jezerima na vlastitu odgovornost. Postavljene su i table, koje neodgovorni ljudi često skidaju.

Kako doznajemo, maturanti su bili s trećim prijateljem te su biciklima došli feštati na Plavo jezero, jedno od njih pet u obližnjoj Bedekovčini.

Kako su istražiteljima ispričali svjedoci, dva mladića su se odlučila okupati nešto poslije 15 sati iako je ondje kupanje zabranjeno. Treći je ostao čuvati stvari. Kroz 15 minuta se čuo smijeh, a zatim je navodno jedan počeo zapomagati. Krenuo se utapati svega pet do 10 metara od obale i drugi mu je pokušao pomoći. Na kraju su obojica završili pod vodom.

Tuga u Bedekovčini: U jezeru su se utopila dvojica maturanata
Tuga u Bedekovčini: U jezeru su se  utopila dvojica maturanata

Muškarac koji se našao u blizini pozvao je centar 112 te su ondje odmah poslani vatrogasci, Hitna pomoć i policija.

- Dečki iz DVD-a Bedekovčina su stigli prvi i odmah su se svukli, vezali užetima i krenuli u pretragu jezera. Prvog su našli kroz 20 minuta od dojave, bio je u mulju. Odmah su počeli s reanimacijom skupa s Hitnom pomoći - ispričao nam je Janko Buzjak, zamjenik načelnika Općine Bedekovčina koji je ujedno i vatrogasac i načelnik stožera Civilne zaštite. Odmah po dojavi obukao je opremu i uputio se prema jezeru. U isto vrijeme stigli su i vatrogasci Zagorske javne vatrogasne postrojbe. U dolasku je bio i HGSS te dva ronioca iz Zagreba.

Nakon reanimacije, prvog mladića je Hitna pomoć prevezla u bolnicu te je nastavljena u isto vrijeme potraga za drugim. Našli su ga kroz 10 minuta i odmah nastavili borbu za njegov život. Svaka sekunda im se činila kao sat.

U petak uvečer iz policije su potvrdili kako su mladići nažalost preminuli.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...