News

Komentari 282

Miki, dosta je! Možda je imao 6 mandata, ali u svakom i aferu...

Miki, dosta je! Možda je imao 6 mandata, ali u svakom i aferu...

Pogledamo li unazad, jasno je da gotovo nije imao mandat, koji nije obilježen nekom od afera. Na upit o bilo kojoj aferi je odgovarao napadom ili porukama kako 'on dela, dok drugi pričaju'

Moj stil je mojih šest mandata. Dopustite da imam svoj stil, on je neponovljiv. Nisam savršen, tako je svojevremeno zagrebački gradonačelnik Milan Bandić govorio o sebi. Pogledamo li unazad, jasno je da gotovo nije imao mandat, koji nije obilježen nekom od afera. Umjesto argumenata o trošenju novca građana, on na upit o bilo kojoj aferi je odgovarao  napadom ili porukama kako “on dela, dok drugi pričaju”. 

2020. Leđa su mu okrenuli saveznici, ali i partneri...

POGLEDAJTE VIDEO:

2019. Adventske kućice: Otkriveno pogodovanja putem kućica na zagrebačkom Adventu u kojem Grad, unatoč 230 kućica, zaradi tek sitniš.

2018. I žičara je sumnjiva: Na natječaj za poslove za sljemenskoj žičari javile se tvrtke poznate iz aferi “Zlatni WC”, “Nadstrešnica” i “Pročistač”.

2017. Nezakonite odluke: Gradnja crkve na Savici zaustavljena je prosvjedima. Ministarstvo je utvrdilo da je odluka Grada bila nezakonita.

2016. Preskup pročistač: Sumnje u nezakonitosti pri izgradnji pročistača otpadnih voda oštećeni Grad Zagreb za preko šest milijuna kuna.

2015. Afera štandovi: Uskok ga je teretio da je udruzi U ime obitelji priskrbio nezakonitu korist, za što je nepravomoćno oslobođen.

2014. Agram, majka svih afera: Bandić i suradnici osumnjičeni su za ozbiljna kaznena djela, a šteta veća je od 25 milijuna kuna. Završio je u pritvoru.

2013. Sumnjive izmjene GUP-a: Uskok istražuje osmero Bandićevih bliskih suradnika zbog više od 200 sumnjivih izmjena GUP-a.

2012. Istraga zbog fontana: Za gradnju dvaju fontana pored NSK potrošeno je 25 milijuna kuna. Tim poslovima u Gradu Zagrebu bavio se i Uskok.

2011. Afera nadstrešnice: Uskok je istraživao posao postavljanja 600 nadstrešnica, a cijeli posao preplaćen za 20 milijuna kuna.

2009. Kumovi i zlatni wc-i: Dva montažna WC-a u Dubravi plaćena su 1,55 milijuna kuna. Radove je izvodila tvrtka Bandićevog kuma.

2006. Afera kupnje stana: Za 370.00 eura kupio je stan od 125 kvadrata u Bužanovoj. Otkriveno je da je duplo veći i skuplji. Tvrdio da je bratov.

2002. Odlazi zbog prometne: Pod utjecajem alkohola imao je prometnu nesreću i bježao policiji. Morao je dati ostavku no vratio se 2005. godine.

2001. Legalizacija u 7 dana: Izgradio je vikendicu iznad Samobora bez građevinske. Kad se otkrilo, trebalo mu je tjedan dana da sve legalizira.

1996. Razvodom do stana: Fiktivno se razveo se od supruge kako bi ona povoljno otkupila stan u Preradovićevoj od 38 kvadrata. To je otkriveno 2005.

Jedini kojem do sad nije odgovorio jest Dario Juričan, koji posljednjih mjeseci udara po liku i djelu zagrebačkog gradonačelnika.

Nakon što je otkriveno da je Bandići prodali straćaru od 38 kvadrata pa od toga kupili stan od 68 kvadrata u centru grada za kćer i otplatili dio svog stambenog kredita, Juričan je na društveni mrežama podsjetio da na fiktivan razvod supružnika Bandić i objavio dokumentaciju. 

Među ostalim, pita ga gdje su nestali njegovi luksuzni satovi Zenith, Cartier, Piaget, WC-i, o kojima se pisalo 2015., ali i gdje su nestala tri stana kojima je raspolagao. Stari Bandić bi bio bar okrenuo janje s Juričanom, ali današnjem to nije palo na pamet. To mnogima sve govori. 

No nekima je i dosta Bandića na čelu Zagreba. To mu je jučer poručilo više od 10.000 prosvjednika s jasnim porukama ispisanim na transparentima: “Ne treba nama korona virus, mi imamo Milana Bandića”, “John obraz”, “Gradonačelniče i žetončići, maknite ruke sa struke u GUP-u i Dječje bolnice Srebrnjak”. 

Bio je to treći prosvjed protiv njega u Zagrebu i Trg bana Jelačića izgledao je kao da dočekujemo naše sportske prvake - bio je krcat. Prosvjed su organizirali Udruga Siget, Zelena akcija i Pravo na grad pod nazivom “Dosta je!”. Rekli su da prosvjed organiziraju protiv klijentelističkog sustava koji guši i devastira Zagreb.

- Hvala što ste pokazali da nismo papčine, koji se neće boriti protiv Bandića, i da nismo idioti. Ja osobno ne želim ništa loše fizički da se dogodi Bandiću, osim da završi u zatvoru. Bandića mi plaćamo, on je naš zaposlenik. Zašto trpimo nekvalitetnog zaposlenika već 20 godina? Dosta je, dosta je! Otkaz! - rekla je Marina Orsag, voditeljica prosvjeda dok je cijeli Trg skandirao “Bandiću, otkaz”. 

Marko Košak iz Zelene akcije rekao je kako se nebriga za rješavanje problema u Zagrebu najbolje ogleda u gospodarenju otpadom.

Na prosvjedu je bio i Dario Juričan koji je na Facebooku je objavio fotografiju uoči prosvjeda uz poruku: 'Zagrebe, gotov je!'.

Bandić je rekao je kako je prosvjed njihovo demokratsko pravo i poručio da dok “neki fućkaju, neki delaju”

- Demokratsko je pravo prosvjednika da prosvjeduju, a demokratsko pravo gradonačelnika je da radi - dodao je. Za vrijeme prosvjeda središte grada bilo je blokirano i tramvaji nisu vozili.

Najčitaniji članci