Obavijesti

News

Komentari 88

Milanka Opačić: Nisam stara, ne želim u mirovinu, želim raditi, a vjerojatno ću aktivirati 6+6

Milanka Opačić: Nisam stara, ne želim u mirovinu, želim raditi,  a vjerojatno ću aktivirati 6+6
2

Nekoliko je veterana politike koji se opraštaju od Sabora. Još smišljaju što će u životu raditi nakon Markova trga, a Igor Dragovan priznaje: 'Sada će prvi put živjeti od nečeg drugog...'

VIDEO

Podaci Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje svjedoče da 673 zastupnika, članova Vlade, sudaca Ustavnog suda i glavnih državnih revizora prima mirovinu po posebnim propisima, koja u prosjeku iznosi 10.077 kuna i nikada nije bila veća - samo u zadnjem HDZ-ovu mandatu narasla je za više od 2000 kuna. Godišnje te mirovine iznose oko 80 milijuna kuna, donosi Jutarnji list.

Pedesetdvogodišnjoj Milanki Opačić koju više nećemo gledati u Saboru, gdje je provela cijeli svoj radni vijek, na vrhuncu bila potpredsjednica Vlade i ministrica socijale, a svoje zadnje dane provela u Bandićevom klubu, ta mirovina uopće nije primamljiva:

- Stvarno još ne znam što ću - vjerojatno ću aktivirati 6 plus 6 - rekla je Milanka Opačić za Jutarnji list. Za mirovinu ne želi ni čuti:

- Nisam stara, ne želim u mirovinu, želim raditi, ali tek moram vidjeti što...

Blizu saborsku mirovine je i bivši SDP-ov ministar obrazovanja Željko Jovanović:

- Uvjete za mirovinu još nemam jer nemam 55 godina. Napunit ću ih u studenome, a do tada ću imati dovoljno vremena razmotriti sve opcije i ponude te donijeti najbolju odluku za sebe i svoju obitelji - odgovorio nam je Jovanović iza kojeg su četiri mandata.

Pedesetdvogodišnji Igor Dragovan je gotovo dva desetljeća bio među najvažnijim SDP-ovim dužnosnicima, bio je stranački tajnik, blizak suradnik Ivice Račana i Zorana Milanovića, ima iza sebe četiri mandata, cijeli radni vijek je proveo u politici, i sada će prvi put živjeti od nečeg drugog.

'Nismo mogli otići na sastanak kad ne znamo ni što je tema'
'Nismo mogli otići na sastanak kad ne znamo ni što je tema'

Ovaj put se nije našao na izbornim listama, međutim, on kaže da je to bila njegova osobna odluka, a ne sukob s Davorom Bernardićem:

- Još 2017. odlučio sam da je to moj posljednji mandat i da napuštam politiku. Jednostavno, ne smijete dopustiti da vas pregaze događaji, trebate znati kad se trebate povući. Ovo ne znači da se neću i dalje baviti politikom, ali od toga neću živjeti. Sada je vrijeme za neke druge aktivnosti -  rekao je Dragovan i najavio da će aktivirati pravo na “šest plus šest mjeseci”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca