Obavijesti

News

Komentari 164

'Učinit ćemo sve kako bismo riješili probleme tvrtki u Sisku'

'Učinit ćemo sve kako bismo riješili probleme tvrtki u Sisku'
9

Zoran Milanović je rekao kako nije dobro da se država previše bavi gospodarstvom. Radimir Čačić dodao je kako gospodarstvo u Sisku "dublje od ovoga ne smije ići"

VIDEO

Nemamo čarobni štapić, ali učinit ćemo sve da riješimo probleme sisačkih CMC Željezare, Herbosa i drugih tvrtki, rekao je premijer Zoran Milanović u subotu u Sisku. S njim je bio i potpredsjednik Vlade Radimir Čačić koji je ustvrdio kako je gospodarstvo u Sisku potonulo, ali dublje od ovoga ne smije ići.

- Rafinerija bi mogla dublje tonuti, ali neće. Tražimo rješenje za Herbos koji je manji problem i kojeg nećemo svesti na nekretninu, a očekujem da ćemo naći rješenje i za Segesticu koja je u sklopu Badela - rekao je Čačić naglasivši kako je cilj u Sisku očuvati jezgru proizvodnje, a Željezara je u posebnim problemima jer je u njenu rekonstrukciju utrošeno 1,2 milijarde kuna i treba je osposobiti za tržišnu utakmicu, ali novi pogoni nemaju uporabnu dozvolu što pada na dušu HEP-a.

- Rješenja ćemo tražiti u suradnji CMC, Deutsche Bank, a diplomatskim putem ćemo nastojati ukloniti zapreke za početak rada, kazao je Čačić uz napomenu kako prodaje Željezare nema bez uporabne dozvole. U tom dijelu stanje je malo složenije jer CMC je privatna tvrtka, te su državi za neke poteze vezane ruke.

Čačić je najavio osnutak posebnog tima za Željezaru i probleme gospodarstva Siska na čemu je sisački gradonačelnik Dinko Pintarić zahvalio dužnosnicima Vlade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na upite novinara, Milanović je ustvrdio kako nije dobro da se država previše bavi gospodarstvom, a Čačić je dometnuo kako se dosad država u Sisku s njime jako bavila što je bilo loše. Kazao je i kako sada ne može konkretno reći u kojem će se roku riješiti problemi.

Milanović: Još nije sve dogovoreno oko PDV-a

Na upit o Kajinovom istupu u javnosti glede povišenja PDV-a , Milanović je rekao "Barem nije govorio iza leđa, i to je dobro" Dodao je da ukupnih opterećenja neće biti, ali da se još dogovaraju oko svega.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 164
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a