Obavijesti

News

Komentari 837

Plenković o Milanoviću: Maske su pale. Ovakav paničan potez radi netko u velikom strahu...

Plenković o Milanoviću: Maske su pale. Ovakav paničan potez radi netko u velikom strahu...

Sa svih strana pljušte reakcije na šokantnu odluku Zorana Milanovića da se kao nestranački kandidat uključi na izbornu listu SDP-a. Sve o ovoj temi pratite na jednom mjestu u našem članku uživo

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Andrej Plenković 00:59
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
OD SUBOTE PODNOŠENJE LISTA

Od subote, 16. ožujka političke stranke, neovisne liste i kandidati mogu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) podnositi svoje liste i kandidature za parlamentarne izbore koji će se u Hrvatskoj održati u srijedu, 17. travnja, a u inozemstvu 16. i 17. travnja. Od ponoći će se na mrežnoj stranici DIP-a izbori.hr moći preuzeti obrasci koji se koriste u postupku kandidiranja, naveli su iz DIP-a.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

VESNA PUSIĆ O MILANOVIĆU

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić komentirala je na N1 televiziji odluku Zorana Milanovića da ide na parlamentarne izbore s SDP-om.

Vesna Pusić rekla je da su izbori sada postali zanimljivi i uzbudljivi.

"Jako puno ljudi, bez obzira za koga će glasati, se odlučilo izaći na izbore jer za razliku od situacije prije nego što je objavljeno da je Zoran Milanović kandidat za premijera s te liste, situacija je bila takva da nismo imali dva ujednačena tima koja su se natjecala na izborima.

Izgledalo je da se opozicija nije ni ujedinila u svim izbornim jedinicama, da će se glasovi raspasti i da nema nikoga tko je snažan da to potegne i HDZ će bez obzira na velike političke pogreške koje su napravili dobiti većinu i pokupiti zastupnike naknadno. Sada to više tako ne izgleda nego kao da se radi o dva ravnopravna tima što se podrške tiče", objasnila je.

"Milanović je u ovom razdoblju bio prilično popularan, bez obzira na političke stavove od kojih su mnogi vrlo slični kao i Plenkovićevi. On je osoba koja prokazuje korupciju, koja je u svom javnom nastupu otvorena i nema koruptivni rep, čak i kada je bio u izvršnoj vlasti.

Ovaj nevjerojatan potez je natjerao ljude na načule uši i da se zainteresiraju za politiku te da će puno veći broj ljudi izaći na izbore. Srijeda neće smanjiti izlaznost, bit će neradni dan i to neće biti izbori kakve smo iščekivali do danas prijepodne, to će biti izbori koje će svi pratiti i kampanja neće biti dosadna. Izbori će biti između Milanovića i Plenkovića", dodala je Pusić.

ANUŠIĆ O MILANOVIĆU

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić na 34. obljetnici HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji komentirao je kandidaturu Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima, prenosi N1.

“Vi i mi smo krila HDZ-a i Hrvatske. Četvrta i peta te deveta i deseta izborna jedinica ne smiju ostvariti loš rezultat. Vrlo je bitno da i mi i vi odradimo ovaj posao kako se to od nas i očekuje. Siguran sam da ćemo napraviti odličan rezultat. U tih mjesec dana dana možemo učiniti jako puno za interes HDZ-a i Hrvatske u cjelini”, rekao je minista obrane Ivan Anušić.

Također je rekao: “Ovo što se prije dva, tri sata pojavilo u medijima je klasično kršenje Ustava i zakona. I to od predsjednika države. Sjećam se Milanovića kao premijera dok sam bio načelnik općine Antunovac. Nemilice smo kumili i molili da nas se ne stavi u zajedničku statističku jedinicu sa Zagrebom jer ćemo izgubiti miljarde europskog novca, a upravo je to napravio. Moramo se konsolidirati da ponovno pobijedimo”, zaključio je Anušić.

ZAPISANO U ZVIJEZDAMA

Parlamentarni izbori zakazani za srijedu 17. travnja 2024. godine održat će se u vrijeme retrogradnog Merkura. Numerologinja Olga Hadjić navodi kako datum izbora ide na ruku aktualnom premijeru i šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću, ali i premijerskoj kandidatkinji Možemo Sandri Benčić, koja će se dobro pozicionirati u politici.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

SABINA GLASOVAC O KOALICIJAMA

- Mi smo već godinu i pol u ozbiljnoj pretkampanji. Diljem Hrvatske predstavljamo programe, izabrali smo koordinatore u srpnju prošle godine. Ovo je prirodan slijed, koordinatori rade po terenu, pripremamo stranku za izbore. Sad smo došli do trenutka da će se sutra na Glavnom odboru predstaviti 10 ljudi, prvih na listama, koji će nositi - nadam se - pobjedu na izborima. Jedan od tih u prvoj izbornoj jedinici bit će nestranaki kandidat Zoran Milanović - kazala je Sabina Glasovac u programu RTL-a.

- Mi smo tim i odluke se donose timski. Sve se kockice slažu tako da zadovolje cilj, a to je da Hrvatsku oslobodimo od HDZ-a i da zaustavimo korupciju - rekla je Glasovac.

Je li se ovime žrtvovao Peđa Grbin?

- Grbin je vođa SDP-a i predsjednik stranke, to će biti i dalje, sve ovo vrijeme pokazao je odgovornost da okupi što je moguće širu koaliciju koja može Hrvatskoj ponuditi - ne samo pobjedu zajedno s građanima -nego programe i potpuni preobražaj onoga čemu svjedočimo prethodnih osam godina - rekla je Glasovac.

Je li Milanović odmah trebao dati ostavku?

- Mislim da ne, predsjednik je svo vrijeme tvrdio da će bdjeti nad Ustavom, to je i učinio bez obzira što su neki željeli od parlamentarne demokracije napraviti kancelarski sustav i da moć sva bude u jednom čovjeku. Ni ovom potezom nije napravio ništa što ni narušilo Ustav - smatra Glasovac.

Hoće li sada ići u široku koaliciju?

- Uvjerena sam da će ova koalicija imati takvu dominantnu podršku građana, da nam neće biti potrebno postizborno koaliranje. mislim da je predizborno koaliranje fer i pošteno, jer prije toga usuglašavate programe, zna se tko s kim ide, nema izdaje i idem do pobjede - poručila je Glasovac.

Komentari 837