Obavijesti

News

Komentari 253

'Zoran Milanović je gubitnik, u SDP-u želi napraviti blitzkrieg'

'Zoran Milanović je gubitnik, u SDP-u želi napraviti blitzkrieg'
1

Milanović forsira ranu skupštinu SDP-a jer mislim da računa na to da će biti friško sjećanje da je on bio premijer. Za 6 mjeseci svi će ga zaboraviti, rekao je Melčić

VIDEO

Iz SDP-a se najavljuje da bi se izborna skupština stranke mogla održati do kraja veljače. SDP-ovac Marko Melčić, koji je u zadnje vrijeme vrlo kritičan prema aktualnom vodstvu stranke, nije štedio SDP ni u četvrtak ujutro gostujući u Studiju 4 HRT-a.

Upitan što možemo iščitati iz ranog sazivanja skupštine SDP-a, odnosno što se time želi poručiti, Melčić odgovara da "to forsira Zoran Milanović". 

- On ima ideju  napraviti nekakav blitzkrieg, da možda prođe i bez protukandidata, i da nema puno diskusije. Mislim da on računa na to da će biti friško sjećanje da je on bio premijer. Za šest mjeseci svi će ga zaboraviti. On je, nakon obračuna s Linićem, dokupio još pola Glavnog odbora, ali to ne traje još dugo, kao ni njegov utjecaj na represivne organe - rekao je Melčić.

Komentirao je i izjave Baldasara te rekao da Baldasar ima podršku u SDP-u. 

- Malo je istrčao pred rudo, ima putra na glavi. Kad se predsjednik stranke ulizuje desnici to je normalno, ali kada to radi gradonačelnik on je kriv, tako vam je to - objašnjava.

'Milanka Opačić je stranačka sponzoruša'

Melčić je oštro napao i Milanku Opačić, nazvavši je "stranačkom sponzorušom"

- Milanku je uvijek šef stranke stavljao na funkcije, ona dobro živi od toga, dobro se oblači, i ona se potužila što sada kada se smanje plaće - rekao je te dodao da se Opačić uvijek držala uskog kruga u kojem je bio vrh stranke.

'Milanovićev jedini posao bio je ambulatna prodaja usisavača' 

Melčić vjeruje da će za predsjednika SDP-a biti izabran Zlatko Komadina te da će SDP sljedeće četiri godine provesti u oporbi.

- Mislim da bi šef oporbe trebao imati više iskustva u biznisu od toga da je obavljao samo ambulantnu prodaju usisavača, a to je jedino što je Milanović radio -  rekao je Melčić.

Holy: Milanović ima taktiku kako ostati šef SDP-a

Ipak, Mirela Holy, bivša saborska zastupnica i predsjednica ORaH-a, ali i bivša visokopozicionirana članica SDP-a, smatra da će se Milanović, bez obzira na sve, zadržati na vlasti.

- Moj je dojam taj da će Zoran Milanović bez obzira na sve ostati na čelu SDP-a, jer njegova opozicija nije ujedinjena. A ako protivnici ipak proizvedu nekog jačeg kandidata, predviđam da će se poslužiti taktikom zavadi pa vladaj, odnosno proizvesti još pokojeg kandidata koji će raspršiti glasove i odvesti izbore u drugi krug - prognozira Holy za tportal.

Napominje da nije pretjerano informirana o svim događanjima u SDP-u, barem ima stav i usudi ga se izreći. 

- Ako govorimo načelno, vodstvo bilo koje organizacije koje ne ostvari plan po logici stvari trebalo bi podnijeti ostavke ili barem ponuditi mandate na raspolaganje, što ne znači da se ne može kandidirati na novim izborima ili da im članovi i delegati neće ponovno ukazati povjerenje - kazala Holy. Na koncu, naglašava, i sama je to napravila u ORaH-u, stranci koju je osnovala, nakon neuspjeha na parlamentarnim izborima.

- To je normalan i logičan potez, ne možete se praviti da se ništa nije dogodilo. Hrvatska se nikada neće promijeniti ako ne uvedemo sustav osobne odgovornosti - ne samo u političkim strankama nego i u Vladi, Saboru i na svim drugim čelnim mjestima - kaže Holy. 

'Najveći problem od početka je Zoranov karakter'

- Što se tiče SDP-a, najveći problem od početka je Zoranov karakter. On je takav kakav jest, no smatram da je odgovornost ljudi u vodstvu stranke jednaka ili čak i veća, jer su cijelo vrijeme vidjeli što se događa i nisu reagirali - dodaje bivša SDP-ovka za tportal.

Melčić na Facebooku: Milanović je gubitnik, past će u zaborav

Inače, Melčić je ranije danas objavio status na Facebooku u kojem Milanovića naziva 'gubitnikom'. 

Objavu prenosimo u cijelosti:

Zašto Konvenciju sazivati tako brzo, na vrat na nos, a ne da je se dobro pripremi, vremena ima 4 godine.

Zoran Milanović GUBITNIK je brzu Konvenciju zamislio kao svoj blitzkrieg. Možda čak opet bez protukandidata.

Za 6 mjeseci će Zoran Milanović pasti u zaborav kao bivši premijer dok će za 2 mjeseca još biti u svježem sjećanju. Prije dva dana Zoran Milanović je imao na jednoj TV mreži svoj vjerojatno posljednji interview u živo kao "predsjednik Vlade". To najviše voli. Premijer na TV uživo. Izjavljivao je da u stranci možda od njega ima starijih, ali da je ON najiskusniji. I najkompetentniji. Najgore od svega on u to i sam vjeruje. Iako svaki dan čita Financial Times i The Economist gdje je pisalo da je hrvatska vlada najgora u EU i on najgori premijer. I pisao njihov slavni novinar Tim Judah.

Nadalje, Zoran Milanović nakon vrlo tijesnog obračuna sa Slavkom Linićem je ubrzano dogradio svoju klijentelističku strukturu u SDP zapošljavanjem, dakle umrežavao članove koji su o njemu egzistencijalno ovisni. Za nekoliko mjeseci ta će se struktura početi osipati jer više neće biti prihoda iz vlasti. Ostati će tek šačica saborskih zastupnika koje je on sve rukopoložio u Sabor. Zato žurba. Dok traje lojalnost kupljenih.

Zoran Milanović je od 2011 izgubio SVE izbore, čak 5 njih, ali je uspješno izbjegavao analize i rasprave zbog čega je do toga došlo. Autoritativno je osobno vodio stranku i zaobilazio je stranačka tijela. Tako da je osobno i odgovoran za sve te izborne poraze. Na Zapadu je uobičajeno da politički lideri koji izgube izbore podnose ostavke no to Zoranu Milanoviću ne pada ni na pamet. Njemu se omilio šefovski slatki život sa luksuznim ručkovima u Taču i večerama u Asu, putovanjima, skijanjima, ljetovanjima i ne želi se toga odreći. U SAD je ograničenje na dva uzastopna mandata, pa su tako funkciju napustili Bill Clinton i uskoro će Barack Obama. Iako bi s lakoćom bili ponovno izabrani. Samo bi Zoran Milanović htio biti doživotni predsjednik kao drug J.B. Tito. Ili Maocetung. Ili Leonid Brežnjev.

Baldasar je malo trčao pred rudu, htio je pokazati da nisu samo Rijeka i Zagreb za smjenu Zorana Milanovića nego i Split. Ali je zaboravio da je nedavno napravio političke greške sa otvaranjem spomenika HOS-u. I previdio da se predsjednik stranke smije ulizivati desnici, ali jedan SDP-ov gradonačelnik ne. A Vojko Obersnel poznat po kratkom fitilju koji se nešto sporio s Baldasarom oko zakona o lokalnoj upravi mu je odmah na Twitteru opalio drajf sa štakorima koji napuštaju brod i brzo zažalio uvidjevši da je pretjerao. Kad se nešto istrese na Internetu nema natrag. To je sad i Obi naučio.

Još je više pretjerala Milanka Opačić koja je Baldasaru poručila da neka ide van iz SDP! Što je skandalozno. Baldasar je neposredno izabran od građana, a Milanka je uvijek bila na funkciji milošću šefa bio to Ivica Račan ili sada Zoran Milanović. Milanka i još neki žele od vrha SDP napraviti zatvoreni krug funkcionera koji dobro žive desetljećima. Bedem ljubavi. I među prvima se bunila protiv najavljenog sniženja plaće zastupnicima. Najzabavnije je da se na konzultacijama kod Predsjednice u razgovoru Zoka žalio da što će on sad ako više ne bude premijer, život je skup, da šalje sina na školovanje u Bruxelles i otkud to platiti. Upitno je i dokle će mu Dinko Suton, financijski direktor SDP plaćati ručkove u Taču iz partijske blagajne.

Uz Milanku tu su i zagorski domobrani bivši članovi HDZ mladeži, a sada nesposobni Zokijevi ministri zaslužni za podbačaj vlade.

Josip Leko kao predsjednik Glavnog odbora se pridružio trojici članova Predsjedništva Bernardić, Ostojić, Zlatko Komadina, koji su upozoravali na pogreške u politici, ali su redovno bivali nadglasani. Sad se Leki koji je krajnje delikatno rekao da bi eventualno podnošenje ostavke od strane Zorana Milanovića bio njegov osobni moralan čin podvaljuje da želi u Ustavni sud. Legendarno političko podzemlje SDP opet u akciji!

Zoran Milanović je brzu Konvenciju zamislio kao svoj blitzkrieg. Možda čak bez protukandidata. Protukandidata će sigurno biti više. I biti će dva kruga izbora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 253
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...