Obavijesti

News

Komentari 66

Europski izbori: Utorak je zadnji dan za predaju lista; Grbin: 'Ne razmišljam o bijegu kao neki'

Europski izbori: Utorak je zadnji dan za predaju lista; Grbin: 'Ne razmišljam o bijegu kao neki'

Domovinski pokret u svojim rukama drži stvaranje nove vlade, a ljevica je za to vrijeme smislila novi plan za rušenje HDZ-a: konstituiranje Sabora i donošenje zakona bez imenovanja Vlade

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
IZJAVA DP-A

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Članovi Domovinskog pokreta obratili su se na konferenciji za novinare s početkom u 15 sati. Izjavu su dali Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta i Josip Dabro, glavni tajnik. Uz njih je govorio i Stipe Mlinarića Ćipe.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

'MANJINCI'

Plenkovićevih osam? Evo tko su 'manjinci', Kajtazi i Milanović su u ratu zbog 'afere klima-uređaj'

HDZ sa 61 zastupnikom kreće u pokušaj formiranja saborske većine i treba mu podrška Domovinskog pokreta, ali do nje će teško ako Vladu i dalje namjerava sastavljati sa SDSS-om. Manjinci imaju osam mandata.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

IZJAVA SANDRE BENČIĆ

Benčić: Stvaranje većine koja će spriječiti vlast najdesnije vlade u povijesti nam je ključni cilj!

Koordinatorica stranke Možemo! Sandra Benčić i novoizabrani saborski zastupnici Možemo! održavali su danas u središtu stranke konferenciju za medije povodom dogovora o formiranju saborske većine. Podsjećamo, Možemo! je na ovim parlamentarnim izborima 'uzeo' deset mandata. Uz Sandru Benčić bili su Urša Raukar-GamulinJelena MilošDamir Bakić i Gordan Bosanac.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

ZUROVEC

Dario Zurovec za 24sata: 'Poslušat ću birače što su mi napisali. Neću ići s HDZ-om'

Ljudi su svoje rekli, u smjeru toga ću ići, tako ću i postupiti. To znači da ću poslušati ljude. Pisali su da ne idem s HDZ-om, pa ni neću - rekao je za 24sata Dario Zurovec, koji je s liste Fokusa izborio saborski mandat zahvaljujući preferencijalnim glasovima koji su mu osigurali saborsku stolicu.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

DIP O PRIGOVORIMA

DIP: U prigovoru OIP iznosi paušalne navode

Državno izborno povjerenstvo (DIP) odbilo je kao neosnovan prigovor stranke Odlučnost i pravednost (OIP) zbog nepravilnosti u provedbi izbora za Hrvatski sabor, a koje se u bitnom odnose na rad biračkih odbora prilikom glasovanja i utvrđivanja rezultata glasovanja.

DIP je ocijenio da je OIP u prigovoru iznio paušalne navode, a da se to osobito odnosi na navode „…da iz nekoliko gradova i općina ima dojavu osoba koje su glasovale za tu stranku, a da u naknadnoj provjeri za to biračko mjesto glasa za OIP nije bilo“.

Te navode OIP nije potkrijepio niti jednim dokazom te su isti subjektivno mišljenje te stranke, odgovorio je DIP i poručio da takvi općeniti navodi ne mogu biti osnova za ponovno prebrojavanje glasačkih listića kako to traži OIP.

Razlozi zbog kojih se ponovno prebrojavanje glasačkih listića može iznimno dopustiti uvijek moraju biti objektivno opravdani, dostatni i relevantni te podrobno i jasno obrazloženi, poručio je DIP.  

Komentari 66