Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
200 komentara

Milanović: Sada mi je žao što nismo odmah još više rezali

Vladina politika će biti analizirana na isteku ovog mandata, ako ga dočekamo do kraja. Ne mogu ja to 100 posto jamčiti, ali idemo prema tome, rekao je premijer

Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
200 komentara

Sada mi je žao što odmah nismo više rezali, jer smanjiti bruto plaće 3 posto nije nikakav radikalan potez. Trebali smo odmah svima, sebi i svima ostalima smanjiti bruto plaće 10 posto, rekao je premijer Zoran Milanović u intervjuu za Media Servis

No, dodao je, nada se da je sada kraj rezanjima, iako ovisimo o rastu i 'ne možemo živjeti vječno na dug'.  

Što se tiče najavljenog  prosvjeda za prvi svibanj premijer je rekao da je to legitimno pravo nezadovoljnih skupina u društvu ali i predizborni trik. Premijer i dalje tvrdi da njegova Vlada nije nikoga iznevjerila, te da njihova gospodarska politika nije doživjela neuspjeh. 

- Vladina politika će biti definitivno analizirana na isteku ovog mandata, ako ga dočekamo do kraja. Ne mogu ja to 100 % jamčiti, ali idemo prema tome, kaže Milanović. 

O porazu na EU izborima: Tak' je bilo, ne...

Što se, pak, tiče Ine, dao je naslutiti samo da nema nikakvih odluka dok se ne donese pravomoćna presuda Ivi Sanaderu. O porazu na izborima za EU parlament rekao je: 'Tak' je bilo, ne... Izašli su isključivo vrlo motivirani ljudi. Kad govorite o toj osobi, to je 50-60 tisuća birača, ali to su ljudi koji su motivirani nečim što ja smatram nesnošljivošću i društvenom nepogodom - rekao je premijer i dodao da će za lokalne izbore biti drugačije. 

'Glas za ovog Bandića je glas za Karamarka i bezakonje'

Ne zna čime će se mjeriti uspjeh SDP-a na lokalnim izborima, ali gradovi su mu najvažniji. Pogotovo Zagreb. 

- Glas za ovog Bandića je glas za Karamarka, Ružu Tomašić i bezakonje. To je tako jasno i to možete staviti u foršpan - rekao je Milanović. 

Iako je SDP-u rejting najlošiji u zadnjih šest godina, Milanović je to komentirao: 'A opet smo najjača stranka'.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message