Obavijesti

News

Komentari 17

Milanovićev ured: Glavni stožer otkazao dodjelu činova zbog neodgovornosti Marija Banožića

Milanovićev ured:  Glavni stožer otkazao dodjelu činova zbog neodgovornosti Marija Banožića

Zbog nerada i neodgovornosti ministra obrane Marija Banožića, za danas predviđena svečanost dodjele činova je otkazana, priopćili su iz Ureda predsjednika Republike

VIDEO

Na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ u četvrtak 27. je trebala biti održana svečanost dodjele činova poručnika/poručnice za kadete 15. i 16. naraštaja Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje Kadetske bojne „Predrag Matanović“, ali je otkazana jer prijedlog za dodjelu činova nije na vrijeme upućen Predsjedniku Republike na potpis, poručili su u četvrtak iz Ureda predsjednika.

- Zbog nerada i neodgovornosti ministra obrane Marija Banožića, za danas predviđena svečanost dodjele činova je otkazana. Glavni stožer OSRH morao je jučer, u srijedu 26. listopada, otkazati dodjelu činova budući da je ministar obrane Mario Banožić, bez objašnjenja i bez razloga, čekao čak 15 dana da prijedlog za dodjelu činova uputi Predsjedniku Republike na potpis. Hrvatsko vojno učilište uputilo je ministru obrane prijedlog za dodjelu časničkih činova još 11. listopada, a ministar obrane je tek jučer popodne, u srijedu 26. listopada, taj prijedlog poslao Predsjedniku Republike na potpis - priopćili su iz Ureda predsjednika Republike.

Predsjednik Republike je, kažu, potpisao prijedlog za dodjelu činova odmah jutros, a o tome odmah obaviješten i Glavni stožer OSRH.

- Zašto je ministru obrane Mariju Banožiću trebalo 15 dana da potpiše prijedlog za dodjelu činova morat će on sam objasniti, pogotovo što mu to nije prvi put, ali takav ministrov nerad i bezobrazluk samo potvrđuje iznova kako nije dostojan obnašati dužnost ministra obrane jer šteti OSRH. Ministar Banožić ima vremena za svog stranačkog prijatelja, kojega je na nezakonit način ugurao u Ratnu školu, ali nema vremena za brigu o časnim i vrijednim pripadnicima OSRH koji su samo svojim znanjem, zalaganjem i trudom stekli činove. Ministar obrane je i u ovom slučaju omalovažio i uvrijedio pripadnike OSRH, ali i njihove obitelji koje su bile pozvane na svečanost dodjele činova - poručili su iz Ureda predsjednika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.