News

Komentari 679

Miletić: Moja poruka bila je jasna: Istra je svijet za sebe

Miletić: Moja poruka bila je jasna: Istra je svijet za sebe

Predsjednik IDS-a Boris Miletić danas se na sjednici Savjeta IDS-a osvrnuo na objavu fotografije „istarske putovnice“ na svom Facebook profilu

Boris Miletić se danas osvrnuo na objavu fotografije "istarske putovnice" na sjednici Savjeta IDS-a, na kojoj je jednoglasno odlučeno da IDS na izbore izlazi zajedno s PGS-om i Listom za Rijeku.

- Fotografiju, odnosno montažu tzv. 'istarske putovnice' podijelio sam na svom Facebook profilu nakon što sam pratio kulminaciju cirkusa koji se događao u Srbu na obljetnici antifašističkog ustanka. Govor mržnje, negiranja antifašizma i veličanja mračnih razdoblja hrvatske prošlosti koji prožimaju hrvatsku nacionalnu politiku, a na koju političke stranke oportuno šute, zaista je iritantan. Moja poruka bila je jasna - Istra  je po razini toleranciji i  civilizacijskim standardima svijet za sebe. Čovjek se opravdano zapita  je li moguće da živimo u istoj državi.  Fotografijom sam rekao točno to.   Istra je u mnogim stvarima drugačija od ostatka Hrvatske. I na to smo ponosni - rekao je Miletić.

- IDS-a nikad nije tražio teritorijalno odvajanje od ostatka Hrvatske, niti je to politika IDS-a. Mislim da regija koja je imala najveći odaziv branitelja u Domovinskom ratu to ne treba posebno objašnjavati rekao je Miletić.adodso je da je  IDS je oduvijek inzistirao na Istri kao zasebnoj županiji, odnosno regiji. "Okosnicu naše politike čini decentralizacija koja podrazumijeva veću autonomiju svih jedinica lokalne samouprave jer su tako ustrojene sve najrazvijenije europske zemlje. Decentralizacija znači brži razvoj svih regija u Hrvatskoj, a ne samo Istre - dodao je. 

- Zanimljivo je koliki je interes dobila montaža kojom sam nedvosmisleno izrazio revolt zbog razine političke kulture koja je u ostatku Hrvatske zabrinjavajuće niska. S druge strane, kada se govori o konkretnim politikama poput IDS-ove politike decentralizacije, koja ima vrlo konkretne učinke na svakodnevni život svih građana Hrvatske, interes medija neusporedivo je manji kazao je i nastavio: "Zato koristim pažnju koju je dobila 'istarska putovnica' kako bih pozvao političke stranke da se u ovoj kampanji odmaknu od ideoloških besmislica, da ne trguju ljudskim pravima i osude svaki govor mržnje te da se konačno okrenuti onome što je bitno za građane otvaranju novih radnih mjesta i oporavku hrvatskog gospodarstva - kaže Miletić.
 

Najčitaniji članci