News

Komentari 9

Milković o lobiranju u izboru šefova sudova: 'Vijeće časno obavlja posao, to garantiram'

Milković o lobiranju u izboru šefova sudova: 'Vijeće časno obavlja posao, to garantiram'

Govoreći o Vrhovnom sudu, ističe da DSV nema nikakav utjecaj, osim objave poziva, jer su samo tehničko tijelo. Novi, treći javni poziv sutra ide u Narodne novine i trajat će 30 dana

Nakon što Ivan Turudić nije izabran za prvo čelnika Visokog kaznenog suda, već će tu dužnost obnašati Željko Horvatović, šef Državnog sudbenog vijeća Darko Milković rekao je za Novu TV da ta i druge odluke nisu reforma pravosuđa, već redovno djelovanje. Kaže da je reforma složeniji i delikatniji proces.

O samom glasovanju rekao je da je tajno te nije htio govoriti o tome je li iznenađen rezultatima. Govoreći o Turudiću, rekao je kako on ostaje sudac Visokog kaznenog suda, a ne zna hoće li se natjecati za neku drugu poziciju.

Na pitanje oko lobiranja na tim izborima, rekao je da je moguće pokušati, ali da to ovisi o sastavu Vijeća. 

- Ja mogu garantirati da ovo vijeće časno obavlja svoj posao", rekao je i dodao da SDP-ov Peđa Grbin govori da su članovi povezani s Mamićem, a za ovaj sastav to nije točno.

Govoreći o Vrhovnom sudu, ističe da DSV nema nikakav utjecaj, osim objave poziva, jer su samo tehničko tijelo. Novi, treći javni poziv sutra ide u Narodne novine i trajat će 30 dana.

- Kandidati imati dovoljno vremena da odluče hoće li se javiti i napišu program - rekao je Milković. Govoreći o suspenziji osječkih sudaca rekao je:

"Suspenzija je, kako kaže zakon, udaljenje od obavljanja dužnosti na 3 mjeseca, potom se produžuje ako stegovni postupak ne bi bio završen. Koliko će trajati stegovni postupak ovisi o dokaznim radnjama koje treba sve izvesti, ali prvo ročište bit će u roku od 20-ak dana."

Najčitaniji članci