Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

Milorad Dodik protiv migranata u RS-u i davanja azila

'U RS-u ne možemo prihvatiti migrantske centre. Ali nam isto tako ne treba BiH koja bi lako davala azil tim ljudima i zatim to provela u državljanstvo', izjavio je

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
10 komentara

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik usprotivio se u četvrtak mogućnosti da državne vlasti dodjeljuju azil ilegalnim migrantima ili da ih smještaju na području tog entiteta u Bosni i Hercegovini.

- U RS-u ne možemo prihvatiti migrantske centre. Ali nam isto tako ne treba BiH koja bi lako davala azil tim ljudima i zatim to provela u državljanstvo - rekao je Dodik u četvrtak u izjavi za medije u Mrkonjić Gradu.

Pritom je odbacio ponude za pomoć koje stižu iz Europske unije kako bi se osigurao smještaj za migrante na području Bosne i Hercegovine.

- Ta politika Europe nas ne zanima. Kada nam prigovaraju za humanost naš odgovor je da otvore granice i prime migrante koje su proizveli. Nemojte ih nama ovdje ostavljati - rekao je predsjednik RS-a. 

Dodao je da vlasti RS-a mogu samo pomoći migrantima da prođu preko njezina teritorija, ali neka se dulje ne zadržavaju.

Po navodima koje je u četvrtak iznio zamjenik ministra sigurnosti Mijo Krešić, trenutačno je u BiH između 6000 i 7000 nezakonitih migranata nad kojima država nema nadzor.

Krešić je izrazio zabrinutost što će ti ljudi dulje vrijeme ostati u BiH jer ova država teško se za njih može skrbiti.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message