News

Komentari 4

Ministar Butković: Nije realno da će SDSS izaći iz koalicije!

Ministar Butković: Nije realno da će SDSS izaći iz koalicije!

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u srijedu je izjavio da u ovom trenutku nije realno da će SDSS izaći iz koalicije jer se situacija smiruje

- Smatram da u ovom trenutku nije realna varijanta da SDSS izađe iz koalicije. Održavaju se sastanci s braniteljima, razgovara se i mislim da to ide ka smirivanju, rekao je ministar Butković novinarima uoči užeg kabineta Vlade, odgovorivši na pitanje bi li izlazak SDSS-a iz koalicije mogao značiti pad Vlade.

Upitan što ako čelnik SDSS-a Milorad Pupovac nastavi sa svojom retorikom, uzvratio je da ni njemu ni Hrvatskoj ne koristi takva retorika. 

- Ako svi želimo uljuđenu Hrvatsku, ako želimo da postoji vladavina prava, da budemo svi jednaki i tolerantni jedni prema drugima, onda bi izjave trebale biti isto takve. Mislim da bi Pupovac trebao isto tako računati da u sljedećim nastupima treba smirivati tenzije, ocijenio je Butković. 

Što se tiče nagađanja da bi moglo doći do prosvjeda branitelja, Butković je uvjerenja da do prosvjeda neće doći. 

Nije htio posebno komentirati snimku direktora Fonda za zaštitu okoliša Dubravka Ponoša, s koje se čuje kako prijeti bivšem predsjedniku Radničkog vijeća Fonda.

Rekao je kako snimka nije lijepo izgledala te da podržava mišljenje ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića, koji je zatražio Ponoševu ostavku. 

Danas je njegovu ostavku zatražio i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Štromar.

Najčitaniji članci