Obavijesti

News

Komentari 133

Putin hvali ruske vojne vježbe na Pacifiku; Ukrajina: U ruskom oružju su kineske komponente

Putin hvali ruske vojne vježbe na Pacifiku; Ukrajina:  U ruskom oružju su kineske komponente

Kineski ministar obrane Li Shangfu pozdravio je u nedjelju "snažne" veze s Moskvom tijekom sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Kremlju

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23:50

Poruka Zelenskog

Vrlo je važno da ovo shvatite. Svaki put kad čujemo da obećano naoružanje kasni u dostavi, svaki put kad su tu dvojbe oko oružja za Ukrajinu... To znači da ukrajinski vojnici daju svoje živote kako bismo imali to vrijeme. Vrijeme koje koristimo da vas uvjerimo da nam oružje treba, poručio je u svojem večernjem obraćanju ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. 

 

22:28

Stiže roj ukrajinskih dronova!

Ruski mediji u sve su većem strahu od potencijalnog napada ukrajinskih dronova. Novinari portala MK.ru kontaktirali su ravnatelja Muzeja protuzračne obrane, umirovljenog pukovnika Jurija Knutova, koji im je 'objasnio' ukrajinski plan:

- Napast će rojem dronova.  Ukrajinci gomilaju desetke tisuća jurišnih bespilotnih letjelica i planiraju probiti liniju fronta i ući 'u dubinu' - veli on.

Knutov kaže da nije isključio da će Amerikanci Kijevu dati sustav umjetne inteligencije za upravljanje rojem dronova.

22:02

Sve ide po planu

Šef ukrajinske vojno-obavještajne službe Kiril Budanov izjavio je kako ukrajinska proljetna ofenziva ide po planu, ali da ne želi u detalje govoriti o planovima.

Snimku je na Twitteru objavio savjetnik pri ukrajinskom ministarstvu unutarnjih poslova Antun Geraščenko.

20:51

'Curici od pet godina pucao sam u glavu. Vrištala je. Ubijali smo ih sve redom: djecu, žene, stare'

Dvojica bivših zapovjednika zloglasne plaćeničke skupine Wagner priznali su strijeljanja 20 ukrajinske djece i tinejdžera, priznali su kako su raznijeli jamu u kojoj je bilo 50 ranjenih zatvorenika kao i akcije 'čišćenja' zgrada... Zapovijed je bila jasna - ubijte ih sve. I oni su je se držali.

OVDJE VIŠE O TEMI

20:00

Šef Wagnera je osnovao svoju drugu privatnu vojsku - Vukove

Za razliku od Noćnih vukova, koji su već brendirana Putinova notorna motociklistička banda, ruski poduzetnik Jevgenij Prigožin osnovao je svoju novu privatnu vojsku - Vukove. Oni su, prema tvrdnjama ukrajinskih obavještajaca, sestrinska vojska paravojnoj postrojbi Wagner. Dok je ova starija poznata po mnogim ratnim zločinima, uloga Vukova zasad ostaje nepoznata.

OVDJE VIŠE O TEMI

Komentari 133