Obavijesti

News

Komentari 148

Orepić policajcima diže plaće: 'Oni su izloženi riziku na ulici'

Orepić policajcima diže plaće: 'Oni su izloženi riziku na ulici'
2

Policijski službenik je ipak na ulici, izložen je svakodnevnom riziku po zdravlje i život. Veća primanja za u prosjeku 226 kuna obuhvatiti će 5.911 policijskih službenika, kaže

VIDEO

Kad promatramo plaće policijskih službenika i plaće srodnih djelatnosti, npr. carinik treće vrste, primjetit ćemo da je velika razlika u tim primanjima, što je neodrživo. Policijski službenik je ipak na ulici, izložen je svakodnevnom riziku po zdravlje i život te smatram da je to potrebno žurno izjednačiti, rekao je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić za RTL Direkt.

Kazao je da će oni napraviti prvi korak. Cilj im je izjednačiti primanja policijskog službenika početnika s carinikom treće vrste.

- Tu je velika razlika. Ići ćemo s koeficijenta 0.76 na 0.8, što znači da će to obuhvatiti 5.911 policijskih službenika, u prosjeku 226 kuna će biti veća primanja - najavio je ministar.

O smjenama u MUP-u: Izvršit ćemo detekciju stanja

Na pitanje hoće li biti smjena u policiji koje je zatražio Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade, Orepić nije dao konkretan odgovor.

- Sustavu sam pristupio na sljedeći način, izvršit ćemo detekciju stanja, ali to će biti posljedica odgovora na sustav koji ćemo uspostaviti - rekao je Orepić.

'Ja sam taj koji vodi MUP'

Na pitanje, pak, tko je tu šef, Orepić ili Karamarko, koji govori da je Orepić u njegovom resoru, ministar je kazao: 'U svom resoru sam ja taj koji vodi MUP, ali uloga prvog potpredsjednika je ista. Ja sam u koordinaciji sigurnosnih službi'.

O Brkićevoj diplomi: Očekujem da će se to riješiti do ljeta

Voditelj Zoran Šprajc naveo je da se kod Milijana Brkića vrti afera s prepisanom diplomom.

- Taj postupak je pokrenula policijska akademija. To se pripisuje vama da ste vi zakuhali. Kako će taj postupak završiti? - pitao je Šprajc.

- Moram naglasiti da se tu ne radi samo o Brkiću. Jedno djelo, koje se tretiralo s određenim pravilima, nije došlo do kraja, zbog formalnih razloga. Proces se ponavlja da se zadovolje uvjeti i dođe do konačne mjere u odnosu na djelo. Očekujem da će se to riješiti do ljeta - rekao je Orepić.

'Tablice će ostati iste, dodat ćemo oznake EU i to je to'

Također, Orepić je stao na kraj sagi o izgledu ragistracijskih tablica. 

- Najbitnije pitanje u ovom društvu su te tablice i sraz raznoraznih rješenja i nadmudrivanja. Odlučili smo prekinuti s jednim kontinuitetom. Tablice će ostati iste, dodat ćemo oznake EU i to je to. To nije obaveza da samo naglasim. U odnosu prema građanima, ništa se ne mijenja. Tablice mogu zadržati postojeće, samo kad budu prelazili preko granice, u zemlje EU, morat će imati oznaku zemlje. Ukoliko pristupe nabavci novih tablica, bit će označene - rekao je Orepić i dodao kako će to koštati 76 kuna, i da bi 'nove' tabice trebale stupiti na snagu oko ljeta.

Ukidanje službenih auta: Posao je puno operativniji

Dotakao se i odluke ukidanja službenih automobila, te je odgovorio na pitanje funkcionira li sustav bez toga, te pati li posao.

- Ne pati nikako, posao je puno operativniji. Stvar je u novom pristupu i raspolaganju sa sredstvima koja su nam povjerena. Neodrživo je da bilo koji djelatnik, uključujući mene, može uzeti vozilo i vozati se okolo - rekao je ministar za RTL Direkt.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca