Obavijesti

News

Komentari 12

Ministar Romić predstavio je glavne reforme u poljoprivredi

Ministar Romić predstavio je glavne reforme u poljoprivredi
1

Romić je izjavio kako su izrada strategije razvoja poljoprivrede i prehrambene industrije, projekti sustava navodnjavanja te reforma zemljišne politike ključne mjere

VIDEO

Ministar poljoprivrede Davor Romić izjavio je u četvrtak u Osijeku kako su izrada strategije razvoja poljoprivrede i prehrambene industrije, projekti sustava navodnjavanja te reforma zemljišne politike ključne Vladine reformske mjere u sektoru poljoprivrede.

Na sastanku s osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem, Romić je rekao da je navodnjavanje Vladin strateški cilj. Ocijenio je da se na temelju do sada izrađene dokumentacije za projekte kojih je samo u Osječko-baranjskoj županiji dvadesetak, može krenuti u bržu i intenzivniju realizaciju Nacionalnog plana navodnjavanja. 

 Krucijalnim i najvažnijim projektom za Vladu istaknuo je i reformu zemljišne politike, najavivši donošenje novoga Zakona o poljoprivrednom zemljištu te provedbu komasacije, navodnjavanja i odvodnje.

Dodao je kako se do kraja ove godine očekuje dovršetak strategije razvoja poljoprivrede i prehrambene industrije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nezadovoljan stanjem u poljoprivredi, župan Šišljagić je situaciju u Slavoniji ocijenio neizdrživom, jer se, kako je rekao, od brojnih obećanja tijekom godina vrlo malo ostvarilo.

Upozorava da je tržište poljoprivrednih proizvoda neuređeno, izrada sustava navodnjavanja predugo traje, a po njegovu mišljenju očite su i nepravde u zakupu poljoprivrednog zemljišta.

Ističe da u Osječko-baranjskoj županiji broj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava godinama pada, kao i obrta i radnih mjesta te ju je zadnjih deset godina napustilo oko 35 tisuća stanovnika.

Na upit novinara o isplati poticaja, ministar Romić podsjetio je kako se iznos za poticaje nije smanjio, da je avans isplaćen prošle godine te kako su završene isplate dijela iz europskih fondova. Ovaj tjedna kreću isplate za mljekarstvo, u iznosu od 27 milijuna kuna, a do 10. svibnja bit će isplaćeni svi poticaji za poljoprivredne proizvođače, što će biti mjesec i pol ranije nego prošle godine, ustvrdio je Romić.

Tijekom posjeta Osječko-baranjskoj županiji, Romić će posjetiti vinariju Belje i njezin vinski podrum u Kneževim Vinogradima te staklenike, bioplinsko postrojenje i farmu mliječnog govedarstva Mitrovac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag