Obavijesti

News

Komentari 7

Ministar Vlaho Orepić obišao novu postaju granične policije

Ministar Vlaho Orepić obišao novu postaju granične policije
24

U Tranzitnom centru će biti zaposleno 57 ljudi. Nova zgrada Postaje granične policije i tranzitnog centra za prihvat stranaca u Trilju nalaze se u naselju Vedrine

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić obišao je u petak novosagrađenu Postaju granične policije i Tranzitni centar za prihvat stranaca u Trilju koji bi s radom trebao početi za koji mjesec.

U Tranzitnom centru će biti zaposleno 57 ljudi. Nova zgrada Postaje granične policije i tranzitnog centra za prihvat stranaca u Trilju nalaze se u naselju Vedrine na parceli većoj od četiri tisuće četvornih metara koju je Trilj uz infrastrukturu darovao državi. Gradnja je financirana sredstvima tzv. Schengenskog instrumenta, a vrijednost joj je 3,6 milijuna eura. Izgrađena su dva objekta prema najsuvremenijim standardima.

Granicna Policja Trilj Granicna Policja Trilj Granicna Policja Trilj
24
| Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/

Ministar Vlaho Orepić je rekao da to sve unaprjeđuje i stvara puno bolje i kvalitetnije uvjete za graničnu policiju i ono što ona treba raditi. Nastavio je da je hrvatska granična policija povećala svoje sposobnosti te da granicu čuvaju i čuvat će je još bolje u ovakvim uvjetima.

- Duž cijele granice tehnički uvjeti su dignuti na najveću moguću razinu. Do sada smo iz Schengenskog instrumenta realizirali 120 milijuna eura. Ovi objekti zaista služe na ponos i smjernice su kako dalje raditi skupa u smjeru razvijanja javnog dobra -kazao je ministar Orepić.

Zgrada Postaje granične policije ima podrum, suteren, prizemlje i dva kata te se prostire na više od dvije tisuće četvornih metara. U njoj je osim prostora predviđenog za policiju osiguran i smještaj policijskih službenika, ima streljanu, a u podrumu se nalaze garažno-parkirališna mjesta s pratećim sadržajima. Uz dizalo objekt još ima 14 uredskih prostorija, deset dvokrevetnih soba s kupaonicama, dnevni boravak, kuhinju sa spremištem, kao i blagovaonicu s 32 sjedeća mjesta.

U drugom objektu se u podrumu, prizemlju i još na dva kata nalazi Tranzitni centar za prihvat stranaca površine 2.625 četvornih metara. Tu će se privremeno zadržavati i smještati stranci, odnosno ilegalni imigranti. I u tom se objektu nalazi dizalo, potom medicinski dio s tri ordinacije i četiri bolesničke sobe sa sanitarnim čvorovima, 14 četverokrevetnih soba s kupaonicama, dvije šesterokrevetne sobe, osam uredskih prostorija, dvije kantine sa 68 sjedećih mjesta, dvije čajne kuhinje, dnevni boravak, društvena soba, knjižnica, prostorija za obuku i teretanu.

Voditelj službe za nezakonite migracije Antonijo Vulas je istaknuo da će se stranci u novom centru maksimalno zadržavati 72 sata nakon čega idu u Centar za strance u Ježevu ili u zemlju podrijetla. Tijekom boravka neće imati slobodu kretanja. Rekao je da lagano osjećaju povećanje broja nezakonitih prelazaka granice i porast osoba koje ne dolaze s područja koje se nalazi u susjedstvu, a u cijeloj prošloj godini su zabilježili 27 ilegalnih prelazaka državne granice.

Ministar Orepić je rekao da trenutno u Hrvatskoj ima 650 imigranata te da nemamo problem imigrantske krize kao što imaju druge zemlje.

Na konferenciji je bio i saborski zastupnik Mosta Miro Buljan koji je ministra pitao kada će se granični prijelaz Bili brig kod Sinja pomaknuti na graničnu crtu jer je izgrađen dva kilometra u dubini hrvatskog teritorija na što mu je ministar odgovorio da prvo treba točno utvrditi gdje je granica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa