Ministrica Vučković: 'Našim je poljoprivrednicima sada na raspolaganju 162 milijuna kuna' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 17

Ministrica Vučković: 'Našim je poljoprivrednicima sada na raspolaganju 162 milijuna kuna'

Ministrica Vučković: 'Našim je poljoprivrednicima sada na raspolaganju  162 milijuna kuna'

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u Osječko-baranjskoj županiji uručila deset novih ugovora o dodjeli potpore u ukupnoj vrijednosti odobrene potpore većoj od 41 milijun kuna

VIDEO

Ministrica Vučković u Osječko-baranjskoj županiji uručila ugovore vrijedne više od 41 milijun kuna. Deset ugovora o dodjeli potpore iz Mjere 4 i Mjere 6 Programa ruralnog razvoja dio su financiranja projekata koji vrijede 77,5 milijuna kuna. 

 Radi se o jednom ugovoru za rekonstrukciju objekta za tov junadi s popratnim putevima i kupnju mehanizacije i opreme, tri ugovora u sklopu operacija koje potiču korištenje obnovljivih izvora energije, dva ugovora za potpore poslovima prerade mesa, dva ugovora kojima se sufinancira kupnja mehanizacije u cilju pokretanja nepoljoprivredne djelatnosti te dva ugovora koji se odnose na razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima.  

Ministrica Vučković traži veću cijenu šećera u Hrvatskoj
Ministrica Vučković traži veću cijenu šećera u Hrvatskoj

 - Prilikom uručivanja vrijednih ugovora dodatno mi je zadovoljstvo najaviti povećanje sredstava za preradu, ulaganja u poljoprivredno-prerađivačku industriju smatram strateškim smjerom za još veći rast hrvatske poljoprivrede. Naime, u sklopu operacije 4.2.1. našim je poljoprivrednicima sada na raspolaganju dodatnih 162 milijuna kuna. Time su ukupna raspoloživa sredstva za preradu veća za 50 posto od predviđenog i iznose 462 milijuna kuna“ rekla je ministrica Vučković te dodala „U Osječko-baranjskoj županiji iz europskih poljoprivrednih fondova ugovoreno je više od 6,2 milijarde kuna, od čega je isplaćeno 5,7 milijardi kuna, a današnjim ugovorima ponovno dokazujemo da znamo efikasno iskoristiti sredstva europskih poljoprivrednih fondova i da shvaćamo vrijednost nepoljoprivrednih djelatnosti - rekla je Vučković.

Mesnoj industriji Ravlić d.o.o. dodijeljena je potpora u iznosu od gotovo 27 milijuna kuna kroz operaciju 4.2.1. Dogradnja i opremanje pogona prerade mesa.  

EK odobrila 2,9 milijardi dolara zemljama EU-a za proizvodnju baterija, potporu dobio i Rimac
EK odobrila 2,9 milijardi dolara zemljama EU-a za proizvodnju baterija, potporu dobio i Rimac

 - Ovaj dan za Mesnu industriju Ravlić predstavlja veliku prekretnicu u poslovanju. Bez jake poljoprivrede nema ni jake države i upravo zbog toga smo izrazito sretni i ponosni što je ovaj projekt prepoznat kao značajan korak, ne samo za Mesnu industriju Ravlić, već i za čitavu poljoprivredu Republike Hrvatske, a osobito razvitak ruralnog prostora Slavonije. Potpisivanje ovog ugovora početak je realizacije velikog projekta koji će značajno doprinijeti gospodarskom razvoju kroz unaprjeđenje proizvodnje, poslovanja i otvaranja minimalno 50 novih radnih mjesta. Ukupna površina novog pogona bit će 3.000  m2, a opremljenost pogona omogućit će nam tri puta veće proizvodne kapacitete - izjavio je Mario Ravlić, predsjednik Uprave Mesne industrije Ravlić d.o.o.  

Kroz operaciju 6.4.1. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima, također iz Programa ruralnog razvoja, dodijeljeno je 1,34 milijuna kuna Obrtu za tradicionalnu proizvodnju i poljoprivredu Đanić.   

Neoporezive potpore radnicima na pogođenim područjima
Neoporezive potpore radnicima na pogođenim područjima

 -  Obrt za tradicionalnu proizvodnju i poljoprivredu Đanić jedan je od najvećih proizvođača likera u RH; iako se koronakriza odrazila na naše poslovanje, ovim sredstvima i projektom ukupne vrijednosti oko 2,5 milijuna kuna uvjereni smo da ćemo otvoriti nova radna mjesta i da ćemo se vratiti na staro. Ovdje govorim i o 50 kooperanata od kojih otkupljujemo voće – i oni će, kao i mi, zasigurno biti vraćeni na nivo poslovanja prije krize već od ovoga ljeta - rekao je Goran Đanić.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži
POLICIJA MOLI ZA POMOĆ

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži

Osobe koje eventualno raspolažu s informacijama vezano uz ovaj događaj  pozivamo da dođu u najbližu policijsku postaju ili nazovu  policiju na broj 192, mole iz policije

Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!
ČESTITKE DOBITNIKU

Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!

Igrač je odigrao 10. kombinacija i uplatio 13,00 €. U večerašnjem izvlačenju 167.kola nije pogodio ništa te je osvojio 80.000,00 eura
Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem
PRIČA O BARTULICI

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem

Plus+ Stephen Nikola Bartulica u devedesetima se pojavio u Hrvatskoj. Tada je počeo njegov uspon od Ministarstva vanjskih poslova do EU parlamenta