Obavijesti

News

Komentari 84

Sabo: I sam ću na sjednici dići ruku da mi se ukine imunitet

Sabo: I sam ću na sjednici dići ruku da mi se ukine imunitet
8

Sabu se dovodi u vezu s pokušajem davanja mita vukovarskoj vijećnici, HDZ-ovki Mariji Budimir. Da bi USKOK podigao optužnicu Sabi se mora skinuti imunitet

VIDEO

Mandatno imunitetno povjerenstvo dalo je odobrenje da se zastupniku Željku Sabi skine imunitet i omogući pokretanje kaznenog postupka, a tu odluku još treba potvrditi Sabor. 

Naime, protiv SDP-ovog vukovarskog gradonačelnika 18. listopada ove godine USKOK je podignuo optužnicu zbog dva kaznena djela protiv povrede biračkog prava, za podmićivanje zastupnika. DORH smatra da je optužnica osnovana te je od Sabora zatraženo potrebno odobrenje. Odluka je donesena jednoglasno s pet glasova za, koju su donijeli zastupnici vladajuće koalicije. O ovoj temi nije bilo zainteresiranih za raspravu. Na sjednici MIP-a nije bilo oporbenih zastupnika Ivana Drmića, Šime Đurđevića, Đurđice Sumrak i Željka Keruma. Naime, oni su nedolazak ispričali drugim obvezama ili bolesti.

Sabu iznenadilo podizanje optužnice

U petak ću i sam dignuti ruku da mi se ukine saborski imunitet jer se ne bojim suda i siguran sam da ću tijekom postupka dokazati svoju nevinost, kazao je danas novinarima gradonačelnik Željko Sabo. 

Protiv Sabe je USKOK podigao optužnicu za povredu biračkog prava i podmićivanje zastupnice u svom gradskom vijeću Marije Budimir. Sabo je dodao kako je iznenađen brzinom pokrenutog postupka, ali i činjenicom da je vijećnica Budimir tajno snimala njihov razgovor, a što se po zakonu smatra kaznenim djelom. Smeta mu što je u ovom slučaju procesuiran samo on, a ne i ona koja je taj razgovor snimila. 

- U subotu navečer se u vukovarskom HDZ-u slavila informacija da će mi ukinuti imunitet. Ne želim biti zlurad kao oni, ali ističem kako pravda i sudstvo nisu isti za sve. Naime, grad Vukovar je prije nekoliko godina, mojim dolaskom na mjesto gradonačelnika, proveo reviziju gradske imovine i podnio nekoliko kaznenih prijava. Prva je protiv HDZ-a koji za nula kuna najamnine koristi gradsku imovinu, prostor od 300 m2 vrijedan 10 tisuća kuna. Grad je na njima izgubio 600 tisuća kuna i podnio zahtjev da se isele iz tog prostora. Taj sud stoji. Drugi slučaj je tvrtka Durocol koja se nalazi na državnoj zemlji u Gospodarskoj zoni. Direktor te tvrtke založio je državnu zemlju kao jamstvo za privatni kredit. Nije ga plaćao i banka nam je oduzela zemlju. Istraga je pokrenuta i obustavljena. Treći slučaj neprocesuiranja kaznenog djela je tajni ugovor koji je potpisala gradska skupština s direktorom Gospodarske zone Draženom Čovićem. Taj je ugovor potpisala HDZ-ova vlast u gradu iako tajni ugovori ne smiju postojati - kazao je Sabo dodajući kako odvjetništvo procesuira ono što nekome odgovara.

- Ako je Željko Sabo problem SDP-a ili države, lako ćemo to riješiti, ali ako je problem HDZ-a, e onda ću se boriti do kraja - dodao je. 

Sabo je, tvrdi, podnio tužbu protiv Marije Budimir i rekao kako su svi imali priliku preko medija saznati tko je zapravo Budimir, aludirajući na njenu nekadašnju povezanost s mafijaškom skupinom.

Vijećnici navodno nudio sve što poželi za mandat

Podsjetimo, u javnost je tijekom ljeta procurio transkript razgovora u kojem Sabo vijećnici HDZ-a Mariji Budimir navodno nudi sve što poželi u zamjenu za njezin vijećnički mandat koji bi mu omogućio formiranje Gradskog vijeća. Nakon objave, Sabo je sve demantirao i vijećnici prijetio tužbom. Osim Marije Budimir, za pokušaj podmićivanja kako bi prešao na SDP-ovu stranu u vukovarskom Gradskom vijeću vukovarskog gradonačelnika teretio je i HDZ-ov vijećnik Radivoj Đurić. Sabo mu je navodno nudio povlastice za članove njegove obitelji. Đurićev sin radi na Radio Vukovaru koji je u vlasništvu Grada pa je Sabo navodno za Đurićevu ruku u Vijeću zauzvrat nudio direktorsko mjesto njegovu sinu u toj gradskoj tvrtki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa