Obavijesti

News

Komentari 152

Mirjana Paris ima 4 godine, a rođena je u švicarskom zatvoru

Mirjana Paris ima 4 godine, a rođena je u švicarskom zatvoru
2

Mirjana je rođena u zatvoru u Švicarskoj i ima sestru blizanku. Navodno je stara četiri godine, a u Hrvatsku se doselila tek nedavno. Živi u zagrebačkim Sesvetama

VIDEO

Djevojčica koja je početkom listopada ostavljena u parku u Velikoj Gorici zove se Mirjana Paris i dolazi iz Sesveta. Još uvijek nije poznato kako se preziva.

Mirjana je rođena u zatvoru u Švicarskoj i ima sestru blizanku. Malena je navodno stara četiri godine , a u Hrvatsku se doselila tek nedavno, neslužbeno doznaje Večernji list .

VIDEO

Roditelji joj se posvađali, ona odlutala

Podsjetimo, u petak se doznalo kako je djevojčica, za koju se smatralo da je dio izbjegličkog vala, nestala nakon što su joj se roditelji posvađali. Oni su bili u posjetu kod prijatelja u Velikog Gorici, a tijekom svađe djevojčica je sama odlutala do parka gdje ju je pronašla prolaznica. Nakon svađe majka je otišla u Italiju , a otac u Zagreb.

Curica je završila u domu i mjesec dana su pokušavali utvrditi odakle je. Utvrđeno je da djevojčica ne razumije arapski, turski, kurdski, hindi ni perzijski jezik. Na kraju je utvrđeno da djevojčica govori dijalektom bajaš koji govore Romi u Rumunjskoj, ali i južnoj Mađarskoj i Hrvatskoj.

- Budući da je dijete pronađeno izvan izbjegličkih ruta, naša prva pretpostavka bila je da se radi o romskom djetetu te smo prvo pokušali s njom razgovarati na romskom, ali nije reagirala. Bajaški je drugačiji i nerazumljiv govornicima romskog . Međutim, i jedna mama s malim djetetom koja govori bajaški bila je među prvima koja je pokušala komunicirati s djevojčicom, ali malena tada nije reagirala - rekla je ravnateljica Dječjeg doma Zagreb Jasna Ćurković Kelava.

Pokretanje videa...

24sata 00:21

Otac želi doći po nju

Problem je bio i u tome što je djevojčica prema procjenama pedijatara stara između dvije i pol i tri i pol godine pa je s njom bilo teško komunicirati.

- Nama se javila jedna gospođa i rekla da je prijateljica tate djevojčice i pitala kad tata može doći po djevojčicu. Tata nakon svih događanja, naravno, ne može tek tako doći po kćer. Uputili smo ih da se jave u nadležni Centar za socijalnu skrb koji će, u suradnji s policijom utvrditi stvarne činjenice i odlučiti o tome što dalje - rekla je Kelava dodavši da djevojčica do daljnjeg ostaje u Nazorovoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C